Mols-Linien nedjusterer for tredje gang i år

Det børsnoterede rederi Mols-Linien tvinges for tredje gang inden for få måneder til at dæmpe forventningerne til 2008, der tegner til at blive et sort år for selskabet, det skriver Berlingske Tidende.

  

Mols-Linien begrunder selv årets tredje, skuffende nedjustering med de høje oliepriser og den faldende trafik, som især har ramt rederiet hårdt i årets tredje kvartal. Mols-Liniens problemer fortsætter, men aktien sluttede i går i kurs 66.5. Siden årsskiftet er aktien dykket med små 65 procent fra kurs 190 ned i kurs 67, skriver Berlingske Tidende.

 

Resultatet før tonnageskat ventes nu at blive et underskud på mellem 40 og 55 mio. kr., mod tidligere ventet et underskud på mellem 10 og 30 mio. kr.

 

Ved årets begyndelse, før den omfattende krisen havde bragt rederiet ud i et sandt stormvejr, regnede rederiet med, at virksomhedens færger kunne sejle mellem 50 og 70 mio. kroner hjem til hovedkontoret i Ebeltoft.

 

På trods af de dystre udsigter for i år, venter Mols-Linien i 2009 et positivt resultat på 40-65 mio. kroner, men rederiet skriver selv, at det især er det faldende antal biler og lastbiler over Kattegat som følge af finanskrisen, der har ramt rederiet hårdt.

 

Det tilbagevendende overskud i 2009 baserer sig primært på lavere omkostninger end på øget trafik. Det bekræfter Mols-Liniens førstemand Preben Wolff.

 

– Vi tager udgangspunkt i en 1-2 pct. trafikvækst. Det er fordi, vi først tror, at det er i anden halvdel 2009, at tingene ventes at rette sig op igen, siger han til RB-Børsen.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen