Motorer er intakte i Spanair-flyet

Der var hverken brand eller eksplosion i de to motorer i Spanair-flyet, som i sidste uge forulykkede i lufthavnen i Madrid. Begge motorer er intakte. Det konstaterer den uafhængige undersøgelseskommission, som forsøger at klarlægge, hvorfor flyet aldrig rigtigt lettede med kurs mod Gran Canaria, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

 

Hidtil har ild i en eller begge motorer været nævnt som en mulig årsag til katastrofen, som kostede 154 af de 172 om bord livet.

 

Undersøgelseskommissionen undrer sig dog over, at ”bremsen” på den ene jetmotor var åben. Bremsefunktionen må kun aktiveres på landjorden og kun på begge motorer samtidig.

 

En pilot siger til den spanske avis El Mundo, at det ville være »det værst tænkelige«, hvis ”bremsen” i form af jetstrøm, som går imod flyveretningen, begyndte at virke, mens flyet lettede.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.