Motorhavari kostede Qantas 250 mio. kr. – mindst

Motoren eksploderede 4. november på en Airbus 380 fra Qantas – flyet var lettet fra Singapore mod Australien, men måtte returnere til Singapore.

 

Qantas drøfter stadig kompensation med Rolls-Royce – og har ikke udelukket en retssag om striden.

 

Trods udgifterne som følge af motoruheldet, fik Qantas en firedobling af sit overskud i første halvår af sit regnskabsår til næsten en milliard kr.

 

Qantas blev grundlagt i 1920 i den australske “outback” i Queensland og er en forkortelse for: Queensland and Northern Territory Aerial Services.
 

Rolls-Royce har opgjort sine udgifter ved motoreksplosionen i en Qantas A380 til ca. en halv milliard kr. Det blev en dyr omgang for den store flymotorfabrik Rolls-Royce, da en af de fire motorer 4. november sidste år havde et alvorligt uheld på Qantas Airbus A380.

 

Beløbet har kostet engelske Rolls-Royce ca. en halv milliard kr. til bl.a. udbedring af skaderne, udskiftninger i tilsvarende motorer og erstatning til bl.a. Qantas.

 
Udgifter i forbindelse med uheldet med motoren hos det australske flyselskab medvirkede til, at Rolls-Royces overskud for sidste år faldt 76 % sammenlignet med 2009. Men Rolls-Royce klarer sig endda – for overskuddet sidste år blev lige over seks milliarder kr.

 

 

Skrevet af redaktionen