Efter 15 år som chef for Kenya Airways i Norden stopper Per Carøe med udgangen af denne måned. Arkivfoto.

Mr. Kenya Airways stopper

Per Carøe, der de seneste 15 år har været nordisk ansvarlig for Skyteam-medlemmet, stopper med månedens udgang. Fremover skal Air France og KLM repræsenterer Kenya Airways i Norden.

Kenya Airways, som hollandske KLM ejer seks procent af, lukker sit nordiske kontor – fremover skal det store østafrikanske flyselskab alene repræsenteres af Air France KLM.
Det betyder blandt andet, at 59-årige Per Carøe allerede med månedens udgang stopper som chef for Kenya Airways i Norden.

Bankuddannede Per Carøe skiftede i 1990 til rejsebranchen. Først fem år i British Airways, så tre år hos amerikanske United Airlines, andre fem år hos KLM, inden han i 2003 kom til Kenya Airways, hvor han efterfulgte den navnkundige Finn Bluhme.

”Kenya Airways’ nordiske kontor lukker og det betyder, at Air France KLM fra næste måned fuldt ud overtager ansvaret, herunder relationen til rejsebureauerne,” siger Per Carøe til STANDBY.dk

Han har gennem årene været en meget synlig ambassadør for det flyselskab, han så tydeligt sætter meget højt – hvad enten han viser flaget for selskabet ved rejsebureaubesøg, workshops eller ved at kontakte STANDBY.dk med store og små nyheder om Kenya Airways.

Har været 50 gange i Kenya
Gennem årene har Per Carøe besøgt østafrikanske Kenya over 50 gange – og blandt andet været ”udlånt” flere gange til specialprojekter for Kenya Airways i Europa. Således var han involveret i den kommercielle del, da selskabet i 2010 skulle åbne rute til Italien – den flyves dog ikke mere. Han var i 2012 i en kortere periode fungerende landechef for Kenya Airways i Frankrig ligesom han i en ti måneders periode i 2014 var fungerende chef for flyselskabet i Europa indtil den nye var udnævnt.

”Jeg har været meget glad for mine år som forbindelsesmand mellem Kenya Airways og rejsebranchen. Det er gået smaddergodt – og det at være synlig og til stede i markedet betyder altså meget for omsætningen. Tallene viser, at omsætningen hos Kenya Airways i Norden er den samme som i Tyskland og Italien, tilsammen,” siger Per Carøe.

Der sælges årligt cirka 15.000 flysæder fra Norden med Kenya Airways til Afrika – halvdelen af de danske passagerer kommer i øvrigt fra Jylland, hvorfra de flyver med KLM fra såvel Billund som Aalborg og derfra videre til Kenya.

Kenya Airways er online i Europa med daglige flyvninger fra den kenyanske hovedstad, Nairobi, til såvel London, Kenya er en tidligere britisk koloni, som Amsterdam og Paris. Fra Amsterdam flyver KLM også dagligt til Nairobi, mens Air France netop er begyndt at flyve tre gange om ugen til den kenyanske hovedstad.

Fremtiden er uklar
Det er rimelig nyt for Per Carøe, at han skal stoppe hos Kenya Airways – først i dag kunne han fortælle nyheden til chefen for Air France KLM i Danmark, Anita Wagner Feddersen.

”Jeg har selvfølgelig gennem årene tænkt, at hvis jeg ikke havde dette job, hvad skulle jeg så. Nu er det en virkelighed. Jeg vil i hvert fald gerne arbejde med noget, hvor jeg kan bruge min store viden om Afrika, ikke mindst Østafrika med blandt andet Kenya, Tanzania, Uganda og Rwanda,” siger Per Carøe.

Han har i flere år været formand for BARD (Board of Airline Representatives Denmark); om han fortsætter i dette tillidshverv skal han nu drøfte med bestyrelsen. Ligeledes blev Per Carøe sidste efterår valgt til kommunalbestyrelsen for Venstre i Rudersdal Kommune nord for København.

Relaterede artikler:

To fra rejsebranchen valgt til kommunalbestyrelser

Rejsebureau åbner nichebureau

Præsidiet for Danish Travel Awards

x

Læs Også

Første kvinde som formand for de berejste

På generalforsamlingen i De Berejstes Klub kom der en delvis ny bestyrelse – herunder ny formand, en 37-årig kvinde. ”Andre køber fladskærme, jeg køber flybilletter,” siger hun.

Stor hotelkæde klar med ny salgsdirektør i Danmark

Radisson Hotel Group har sat navn på sin nye Country Director of Sales for Danmark, Island og Malmø. Han er hentet hos norske Nordic Choice Hotels i Danmark og havde tidligere topjob på daværende Hilton Copenhagen Airport.

Klar med direktør til nyt luksushotel

I 2020 åbner Nordic Choice Hotels fornemt hotel i det tidligere centralposthus ved Tivoli i København. Kæden har netop ansat 51-årig dansker som direktør.

Kendt luftfartsprofil til VisitDenmark

Tidligere ruteudviklingsdirektør i Københavns Lufthavn tiltræder som ny markedschef for Norge og Sverige i VisitDenmark. Han kommer fra en direktørstilling i Swedia Airports.

Hindsgavl-direktør træder ind i HORESTAs bestyrelse

Uffe Høeg Johansen bliver nyt medlem i HORESTAs bestyrelse, hvor han afløser Christoffer Knuth fra Knuthenborg Safaripark.

10 års kulturrevolution forandrede Scandic

Scandic blev i 2017 kåret som Danmarks bedste arbejdsplads, og det skyldes ikke mindst målrettet arbejde fra adm. direktør Jens Mathiesen, der 1. juni kan fejre 10 års jubilæum.