To fra rejsebranchen valgt til kommunalbestyrelser

Per Carøe, til venstre, med borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive.

PEOPLE: To kendte profiler i den danske rejsebranche blev ved tirsdagens kommunevalg valgt til kommunalbestyrelserne på Frederiksberg og i Rudersdal Kommune. Tidligere rejsebureau-direktør havde ikke held med sin borgmesterdrøm.

Stig Elling er for tredje gang valgt til kommunalbestyrelsen for De Konservative på Frederiksberg, mens Per Carøe, der til daglig repræsenterer Kenya Air, for første gang blev valgt for Venstre i nordsjællandske Rudersdal Kommune.

Omvendt lykkedes det ikke Henrik Jørgensen, der fra 2003 til 2012 var medejer af og blandt andet direktør for kør-selv rejsebureauet DTF Travel, at vinde borgmesterposten i nordjyske Hjørring, hvor han var Venstres spidskandidat.

Mens det allerede på valgaftenen i tirsdags stod klart, at Socialdemokraterne ville beholde borgmesterposten i Hjørring, var det først efter de personlige stemmer i går var fintalt, at det stod klart, at både Stig Elling og Per Carøe de næste fire år kan kalde sig medlemmer af kommunalbestyrelsen i deres respektive kommuner.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Per Carøe, der er i gang med en skandinavisk rundtur med flere afrikanske destinationer. Men han skrev tidlig onsdag aften på sin Facebook-side: ”HURRA, jeg har lige  modtaget besked fra formand Gitte Rasmussen og fra Borgmester Jens Ive om, at jeg sneg mig ind på det 8. mandat, så jeg kan skrive Kommunalbestyrelsesmedlem på visitkortet. Jeg er super glad og ikke mindst taknemmelig for jer, der valgte at sætte krydset lige netop der. Vi var en stor kreds af kandidater, og jeg er stolt af resultatet. Foran ligger en masse arbejde. Først og fremmest vil jeg bestræbe mig på at lytte til borgere og til mine kommende KB (kommunalbestyrelse) kolleger.”

Per Carøe fik 206 personlige stemmer.

Stig Elling atter i kommunalbestyrelsen
Med 449 personlige stemmer blev Stig Elling for tredje gang valgt til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, hvor hans personlige stemmetal sikrede ham De Konservatives syvende ud af 11 mandater. De Konservative har haft den politiske magt på Frederiksberg i over 100 år.

Til standby.dk sagde Stig Elling i går: ”Jeg glæder mig meget over mit valg. Jeg vil være med til at sørge for, at Frederiksberg er den by, vi kan lide. Jeg har blandt andet fokus på tryghed, at Frederiksberg er en ren og grøn by – og som også er god for de ældre borgere; nu er jeg jo også selv ved at være en ældre herre,” sagde 70-årige Stig Elling.

Stig Elling er en af de mest kendte profiler i den danske rejsebranche. Han var gennem mange år salgsdirektør for det daværende store charterrejsebureau, Star Tour (i dag TUI), men har de seneste år været rejseambassadør for Bravo Tours.

Blev ikke borgmester
I Hjørring gik Socialdemokraterne frem fra 13 til 15 mandater, mens Venstre gik et mandat tilbage og nu har syv. Derfor blev der ingen borgmesterpost til Henrik Jørgensen, der efter valget sagde til Nordjyske.dk: ”Det er jeg selvfølgelig ked af, jeg havde håbet på en fremgang og frygtet en tilbagegang. Men jeg ser frem til et konstruktivt samarbejde i det nye byråd.”

Relaterede artikler:

Tidligere rejsebureaudirektør er borgmesterkandidat

Sløve politikere bremser turismen

Stig Elling tilbage i lokalpolitik