MSC Cruises sætter kurs mod krydstogtets førerposition

Det italienske rederi MSC Cruises bekendtgjorde på et pressemøde onsdag d. 10. september, at rederiet netop har afgivet ordre på endnu to krydstogtsskibe i Musica klassen, som søsættes i henholdsvis 2011 og 2012. De to nye skibe får navnene MSC Meraviglia og MSC Favolosa og har plads til 3.013 passagerer, vejer 93.000 tons og har i alt 1.275 kahytter. 

 

”MSC Cruises har til den tid den mest moderne krydstogtsflåde i verden”, udtaler Pierfrancesco Vago, rederiets administrerende direktør. ”Når MSC Meraviglia og MSC Favolosa står klar til søsætning, kan vi tilbyde passagerne et produkt, som er designet og udviklet udelukkende på basis af vores know how. Vi får nu en nøgleposition på det globale marked, hvor vi på fornem vis vil optræde som ambassadører for italiensk stil på verdensplan”.

 

MSC Meraviglia og MSC Favolosa udvider den eksisterende krydstogtsflåde, som derefter rummer i alt 14 skibe med en årlig kapacitet på 1,4 millioner passagerer når vi når 2012.

 

”Ordrerne på de nye skibe er resultat af de seneste års trends inden for krydstogtsindustrien”, udtaler Domenico Pellegrino, MSC Cruises generaldirektør. ”I løbet af de første måneder af 2008 oplevede krydstogtsindustrien en stigning på 13 pct., mens MSC Cruises i samme periode registrerede en stigning svarende til 32 pct. i antallet af passagerer.” 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen