Niels Smedegaard, DFDS.

Mulig flyttedag for tre topchefer

2018 kan blive store flyttedag for tre kendte topchefer i rejsebranchen. Det mener i hvert fald gossip-redaktionen på stor morgenavis, men er de mon selv interesseret?

Der er tradition i medierne for at gætte på, hvem der skifter stol i løbet af det nye år. Den har redaktionen på Berlingske Business ført videre og har ud af fem muligheder trukket tre fra rejsebranchen.

Bladets gossip-redaktion har tidligere spået, at SAS koncernchef Rickard Gustafson vil blive en af dem, som med baggrund i syv gode år, isprængt vanskelige perioder, er moden til nye udfordringer. Selv har han ikke givet udtryk for ønske om at skifte stol til større job i enten Sverige eller Danmark.

Netop nu spås SAS et godt år i 2018 med stigende kurser og ro på bagsmækken. Men koncernchefens synlighed i offentlighed og medier har aldrig været imponerende. Der er heller ingen, der påstår, at det skal være et succeskriterie i globalt erhvervsliv, men er det måske alligevel.

Den næste i rækken er adm. direktør Thomas Woldbye i Københavns Lufthavne A/S. Han er ikke typen, der går i folk med træsko på, og han kan ikke se tilbage på 2017 som et år med udelt succes. Nok for driften og resultaterne, men ikke for det gode samarbejde med brugerne og de danske politikere. I hans omtale i avisen hedder det: ”Den nye ejerstruktur kan blive afsættet til et skifte for Woldbye.” Det kan man så selv lægge i, hvad man vil.

Hvad skal de bruge pengene til?
Sidste mand i trekløveret er bare ombølget af succes. Det er Niels Smedegaard i DFDS, hvor han har bestridt topjobbet i 11 år. ”Internt i DFDS er han gud, men kan han overføre denne status også til større opgaver?,” hedder det. Det umiddelbare svar må være ja selvfølgelig, men vil han? I år skal han tage stilling til, om DFDS bugnende pengetank skal bruges til et af tre formål.

For et års tid siden sagde han til Take Off. ”Inden for halvandet år skal vi tage stilling til tre spørgsmål om fornyelse af passagerskibe, primært på Oslo-ruten. 1) Købe nybygninger, 2) Renovere for mindst 700 mio. kr. eller 3) Købe brugt.

Den beslutning skal altså tages i år, og mon ikke Smedegaard selv gerne vil være med her?