PR-foto fra Egencia.

München højdespringer hos dansk erhvervsrejsebureau

Rejser til München blev i 2018 årets højdespringer hos Danmarks største erhvervsrejsebureau sammenlignet med 2017.

München blev sammen med blandt andre Warszawa og Paris de destinationer som Danmarks største erhvervsrejsebureau, Egencia, sidste år udstedte flest returflybilletter til på rejser fra Danmark.

Alene mellem København og München blev indekstallet sidste år 141 sammenlignet med 2017. På andenpladsen kom Warszawa med indeks 136 og på tredjepladsen i vækst Paris med indeks 119.

Det viser opgørelse som Egencia har udarbejdet for STANDBY.dk – tallene er indekstal af topdestinationerne målt på antal udstedte returbilletter fra 2017 i forhold til 2018.

I en kommentar til tallene siger administrerende direktør for Egencia i Danmark, Hans-Henrik Piplits Jensen, til STANDBY.dk:

”Vi udstedte sidste år flere flybilletter end i 2017. Frem- og tilbagegange til og fra Danmark kan blandt andet været meget kundebestemt, herunder hvad vi har fået af nye firmakunder. Hvorfor lige München topper indekslisten mellem 2017 og 2018 har jeg ikke noget godt bud på – men nogle gange kan mindre destinationer springe op med stor vækst, mens der skal flere billetter til at påvirke tallene for store destinationer; for eksempel Oslo, der målt i billetter er vores største fra Danmark.”

Hans-Henrik Piplits Jensen tilføjer, at i år bliver London på grund af det kommende Brexit en ubekendt faktor. ”Det kan gå begge veje, London kan falde som primært hub for nogle selskaber, der i stedet rykker kontorer til EU-lande, men beholder lokal repræsentation i London med egne medarbejdere.”

Egencia i Danmark havde sidste år indeks 106 på returbilletter på København London i forhold til 2017.

”Warszawa går frem for flere virksomheder, der for eksempel tidligere har brugt indere til IT-opgaver, men nu har rykket IT-opgaver til østlande som Polen,” siger Hans-Henrik Piplits Jensen og tilføjer:

”En detalje på danske indenrigsruter er for eksempel, at rejserne til og fra Bornholm er meget styret af efterspørgsel de få dage med Folkemødet. Indekstallet var her sidste år 98 sammenlignet med 2017.”

Også fald i flybilletter
Listen over de primære ruter for flybilletter udstedt af Egencia i Danmark sidste år sammenlignet med 2017, viser blandt andet København-Aalborg steg til indeks 105, at København-Oslo faldt til indeks 94 – og København-Stockholm røg ned på indeks 86.

København og Amsterdam havde fra 2017 til 2018 en vækst til indeks 104, mens ruterne fra København til såvel Frankfurt som Bruxelles var uforandret på indeks 100.

Andre destinationer på listen fra Egencia i Danmark viser for eksempel, at antallet af udstedte returbilletter mellem København og Helsinki fra 2017 til sidste år faldt til indeks 96; på København-Berlin til indeks 99, København-Düsseldorf kom på indeks 91, mens indekstallet mellem København og Zürich dalede til 84.

Der var også nedgang mellem Billund og Amsterdam hos Egencia sidste år til indeks 92, mellem København og Aarhus blev tallet 93 og på København-Karup kom det ned på indeks 83 i forhold til 2017.

På København-Hamborg var der stigning til indeks 103, mens også København-Wien så en lille stigning mellem 2017 og 2018 til indeks 101.

Egencia har over 150 medarbejdere i Danmark – på hovedkontoret i København samt de regionale kontorer i Aarhus, Odense, Fredericia og Herning. Egencia ejes af de store amerikanske koncern Expedia, der blandt andet også omfatter Hotels.com

Relaterede artikler:

Stort erhvervsrejsebureau skifter direktør

Ny mobilapp skal hjælpe med rejseadministration

Lufthansa fik første Airbus A380 i ny bemaling