Josie Pepper Foto: Flughafen München

Münchens lufthavn tester robot

Den menneskelignende robot ’Josie Pepper’ skal give informationer til passagererne i Münchens lufthavns terminal 2.

Hun er 120 cm. høj med strålende runde øjne og en behagelig stemme, robotten ’Josie Pepper. Som i dag starter på sit nye job med at svare på spørgsmål fra passagererne i Münchens lufthavns terminal 2. Hun har svar på spørgsmål om vejen til gates, restauranter og butikker.

Med introduktionen af Josie Pepper baner München Airport og Lufthansa vej for de menneskelignende robotter. Det er første test af en menneskelignende robot med kunstig intelligens i en tysk lufthavn.

Internet-forbindelse
De kommende uger byder Josie Pepper rejsende velkommen til lufthavnens terminal 2, som drives af lufthavnen og Lufthansa i fællesskab. I sit første job byder hun på engelsk velkommen til passagererne, hvor shuttle forbindelsen fra hovedbygningen. Testen skal vise om passagererne kan lide at bruge Josie Peppers specielle evner.

Hendes ’hjerne’ har en highspeed processor med WLAN internet adgang. Det giver adgang til en ’sky’, hvor talen styres og er sammenkoblet med lufthavnens data. Robotten leverer ikke blot i forvejen indtalte beskeder, men med sin evne til at lære, svarer den individuelt på spørgsmålene. Helt ligesom en ’rigtig’ hjerne bliver den hele tiden bedre til at kombinere spørgsmål med den relevante information og dermed give præcise svar.

IBM Watson Internet of Things (IoT) skybaserede kunstig intelligens teknologi står bag Josie Pepper, som blev udviklet af det franske selskab SoftBank Robotics. Hun fik navnet ’Josie’ af staben i München Airport og Lufthansa, da hun ankom til lufthavnen.

Relaterede artikler:

Robotter byder velkommen på cruise

Ny passagerrekord i München

Virtuel tur gennem Münchens lufthavn

 

x

Læs Også

British Airways annullerer 2.000 billige billetter

Over 2.000 passagerer hos det britiske flyselskab har fået deres billetter aflyst fordi billetprisen var for lav, beretter flere rejseagenter over for BBC.

SAS klar med særpriser til erhvervskunder

Med SAS For Business tilbyder selskabet nu små og mellemstore firmaer, de såkaldte SME’er, op til 6 procent rabat, også på indenrigs i USA. SAS Credits er på vej ud.

Ny EU-dom øger flypassagerers ret ved strejker

Trafikstyrelsen i Danmark må ændre praksis efter ny dom fra EU-Domstolen om at strejke hos flypersonale alligevel ikke er en ”usædvanlig omstændighed” – og at passagererne derfor har krav på kompensation.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

5.500 heste på vingerne i Schiphol

Ifølge den hollandske storlufthavn er heste den type pattedyr, Schiphol har flest af om året. Og afhængig af, hvad ejeren vil betale, kan de flyve på economy, business eller first class…

Landshold på indflyvning til Rusland

I disse dage ankommer hovedparten af de 32 landshold der skal spille VM-slutrunden i fodbold, der begynder på torsdag.