Josie Pepper Foto: Flughafen München

Münchens lufthavn tester robot

Den menneskelignende robot ’Josie Pepper’ skal give informationer til passagererne i Münchens lufthavns terminal 2.

Hun er 120 cm. høj med strålende runde øjne og en behagelig stemme, robotten ’Josie Pepper. Som i dag starter på sit nye job med at svare på spørgsmål fra passagererne i Münchens lufthavns terminal 2. Hun har svar på spørgsmål om vejen til gates, restauranter og butikker.

Med introduktionen af Josie Pepper baner München Airport og Lufthansa vej for de menneskelignende robotter. Det er første test af en menneskelignende robot med kunstig intelligens i en tysk lufthavn.

Internet-forbindelse
De kommende uger byder Josie Pepper rejsende velkommen til lufthavnens terminal 2, som drives af lufthavnen og Lufthansa i fællesskab. I sit første job byder hun på engelsk velkommen til passagererne, hvor shuttle forbindelsen fra hovedbygningen. Testen skal vise om passagererne kan lide at bruge Josie Peppers specielle evner.

Hendes ’hjerne’ har en highspeed processor med WLAN internet adgang. Det giver adgang til en ’sky’, hvor talen styres og er sammenkoblet med lufthavnens data. Robotten leverer ikke blot i forvejen indtalte beskeder, men med sin evne til at lære, svarer den individuelt på spørgsmålene. Helt ligesom en ’rigtig’ hjerne bliver den hele tiden bedre til at kombinere spørgsmål med den relevante information og dermed give præcise svar.

IBM Watson Internet of Things (IoT) skybaserede kunstig intelligens teknologi står bag Josie Pepper, som blev udviklet af det franske selskab SoftBank Robotics. Hun fik navnet ’Josie’ af staben i München Airport og Lufthansa, da hun ankom til lufthavnen.

Relaterede artikler:

Robotter byder velkommen på cruise

Ny passagerrekord i München

Virtuel tur gennem Münchens lufthavn

 

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.