München lufthavn.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.

De 44,6 millioner flyrejsende sidste år var 2,3 millioner flere end Münchens Lufthavn havde i 2016, oplyser lufthavnen – en stigning på 5,5 procent. Antallet af starter og landinger steg sidste år 2,6 procent til omkring 405.000.

“Vores flotte trafikresultater for sidste år viser, at vi klarer os godt, og at vi er en af Europas førende storlufthavne,” siger lufthavnens administrerende direktør, Michael Kerkloh.

Lufthavnens ved Bayerns hovedstad så navnlig sidste år stærk vækst på de oversøiske ruter. Her var væksten syv procent til 7,3 millioner passagerer. Navnlig var der stærk på vækst på ruterne fra München til USA.

Omvendt var lufthavnens største passagerområde ruterne inden for Europa, på dem var der sidste år 27,4 millioner passagerer, en stigning på 6,5 procent sammenlignet med 2016. Navnlig var der stor fremgang i antal rejsende til Grækenland og Spanien, oplyser lufthavnen. På tysk indenrigs var der 9,8 millioner passagerer til og fra München, en stigning på to procent.

266 destinationer
Sidste år fik lufthavnen i München yderligere ruter til ni nye lufthavne og har dermed i alt 266 destinationer. 102 flyselskaber har ruteflyvninger til og fra lufthavnen.

Selskabet, der driver lufthavnen, FMG (Flughafen München), startede i 1949. Lufthavnen har ligget på sin nuværende placering siden 1992. FMG ejes af delstaten Bayern (51 procent), den tyske stat (26 procent) mens byen München har resten af aktierne.

I alt er München Lufthavn arbejdsplads for 35.000 medarbejdere fordelt på 550 firmaer.

 

Relaterede artikler:

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

EasyJet storsatser på tysk indenrigs

Lufthansa tester nye billigbilletter i Skandinavien

x

Læs Også

Flyselskab hjælper miljøet

For at nedbringe affaldsmængderne og skåne miljøet dropper Alaska Airlines fra midten af juli at udlevere drinkspinde fremstillet af plastik.

Mange fejrede danske Sun-Air

Der var stort rykind fra kunder og forretningsforbindelser samt nuværende og tidligere medarbejdere, da det danske flyselskab forleden i Billund Lufthavn fejrede 40 års jubilæum.

Delta gør klar til sæsonrute til København

Fredag i næste uge genoptager Skyteam-medlemmet sin sæsonbetjening af New York JFK og Københavns Lufthavn med en daglig flyvning.

Kongeligt bryllup fejres kreativt af BA

På lørdag vies britiske prins Harry og amerikanske Meghan Markle – det markerer British Airways på en flyvning til Toronto; alle i kabinebesætningen hedder enten Meghan, Megan eller Harry.

Kinesiske flyselskaber kan øge på Europa

De kinesiske luftfartsmyndigheder vil lempe sin politik om at kun et kinesisk flyselskab må flyve en konkret rute mellem Kina og for eksempel Europa. Air China kommer til Københavns Lufthavn.

Her er verdens mest specielle lufthavne

Hvad er verdens nordligste lufthavn med passagerflyvninger, den varmeste, den med det største areal eller længste startbane? Ny liste giver svarene.