München lufthavn.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.

De 44,6 millioner flyrejsende sidste år var 2,3 millioner flere end Münchens Lufthavn havde i 2016, oplyser lufthavnen – en stigning på 5,5 procent. Antallet af starter og landinger steg sidste år 2,6 procent til omkring 405.000.

“Vores flotte trafikresultater for sidste år viser, at vi klarer os godt, og at vi er en af Europas førende storlufthavne,” siger lufthavnens administrerende direktør, Michael Kerkloh.

Lufthavnens ved Bayerns hovedstad så navnlig sidste år stærk vækst på de oversøiske ruter. Her var væksten syv procent til 7,3 millioner passagerer. Navnlig var der stærk på vækst på ruterne fra München til USA.

Omvendt var lufthavnens største passagerområde ruterne inden for Europa, på dem var der sidste år 27,4 millioner passagerer, en stigning på 6,5 procent sammenlignet med 2016. Navnlig var der stor fremgang i antal rejsende til Grækenland og Spanien, oplyser lufthavnen. På tysk indenrigs var der 9,8 millioner passagerer til og fra München, en stigning på to procent.

266 destinationer
Sidste år fik lufthavnen i München yderligere ruter til ni nye lufthavne og har dermed i alt 266 destinationer. 102 flyselskaber har ruteflyvninger til og fra lufthavnen.

Selskabet, der driver lufthavnen, FMG (Flughafen München), startede i 1949. Lufthavnen har ligget på sin nuværende placering siden 1992. FMG ejes af delstaten Bayern (51 procent), den tyske stat (26 procent) mens byen München har resten af aktierne.

I alt er München Lufthavn arbejdsplads for 35.000 medarbejdere fordelt på 550 firmaer.

 

Relaterede artikler:

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

EasyJet storsatser på tysk indenrigs

Lufthansa tester nye billigbilletter i Skandinavien