München lufthavn.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.

De 44,6 millioner flyrejsende sidste år var 2,3 millioner flere end Münchens Lufthavn havde i 2016, oplyser lufthavnen – en stigning på 5,5 procent. Antallet af starter og landinger steg sidste år 2,6 procent til omkring 405.000.

“Vores flotte trafikresultater for sidste år viser, at vi klarer os godt, og at vi er en af Europas førende storlufthavne,” siger lufthavnens administrerende direktør, Michael Kerkloh.

Lufthavnens ved Bayerns hovedstad så navnlig sidste år stærk vækst på de oversøiske ruter. Her var væksten syv procent til 7,3 millioner passagerer. Navnlig var der stærk på vækst på ruterne fra München til USA.

Omvendt var lufthavnens største passagerområde ruterne inden for Europa, på dem var der sidste år 27,4 millioner passagerer, en stigning på 6,5 procent sammenlignet med 2016. Navnlig var der stor fremgang i antal rejsende til Grækenland og Spanien, oplyser lufthavnen. På tysk indenrigs var der 9,8 millioner passagerer til og fra München, en stigning på to procent.

266 destinationer
Sidste år fik lufthavnen i München yderligere ruter til ni nye lufthavne og har dermed i alt 266 destinationer. 102 flyselskaber har ruteflyvninger til og fra lufthavnen.

Selskabet, der driver lufthavnen, FMG (Flughafen München), startede i 1949. Lufthavnen har ligget på sin nuværende placering siden 1992. FMG ejes af delstaten Bayern (51 procent), den tyske stat (26 procent) mens byen München har resten af aktierne.

I alt er München Lufthavn arbejdsplads for 35.000 medarbejdere fordelt på 550 firmaer.

 

Relaterede artikler:

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

EasyJet storsatser på tysk indenrigs

Lufthansa tester nye billigbilletter i Skandinavien

x

Læs Også

Ny lov om flydrift på vej i USA

Kongressen i USA forbereder en lov om bedre plads på flyene og bedre forbrugerbeskyttelse. Der er også krav om en kulegravning af de mange forsinkelser i amerikansk flytrafik.

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

Tidligere chef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn og senest Director Cabin Crew i det norske rekrutteringsselskab OSM Aviation er netop blevet øverste ansvarlige for samtlige Norwegians kabineansatte.