Blot én ud af fire nordiske virksomheder indtænker bæredygtighed hos leverandører ved forretningsrejser, siger ny undersøgelse. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Nordiske firmarejsende prioriterer velvære før klima

Blot én ud af fire nordiske virksomheder indtænker bæredygtighed hos leverandører, når de planlægger forretningsrejser. Det siger i hvert fald ny undersøgelse fra SAP Concur.

Blot 44 procent af virksomheder har en officiel bæredygtighedschef. Det viser ny undersøgelse fra SAP Concur, der på globalt plan arbejder med rejse- og udgiftsautomatisering.

Undersøgelsen viser, at kun 24 procent af nordiske virksomheder tager hensyn til bæredygtighed hos leverandører, når det gælder planlægning af forretningsrejser. Samtidig prioriterer 40 procent det såkaldte fænomen ”bleisure,” en sammentrækning af det engelske business og pleasure, hvor forretningsrejser kombineres med fritidsrejser som en form for medarbejdergode.

Ifølge Stefan Tarp, chef i SAP Concur i Danmark, er dette dog ikke overraskende, da virksomheder generelt har haft flere hensyn at tage – særligt efter to år med corona.

”Selvom der er kommet et øget fokus på at vælge de mest bæredygtige muligheder, så prioriterer nordiske virksomheder i højere grad medarbejdernes velvære i form af sundhed og sikkerhed samt bleisure-tilgangen, hvor virksomhederne har mulighed for at gøre noget ekstra for deres medarbejdere,” siger Stefan Tarp i en pressemeddelelse.

Seks ud af ti har ingen bæredygtighedschef
Ud over bleisure-tilgangen svarer 62 procent af virksomhederne i undersøgelsen, at corona-relaterede restriktioner også står højt på deres prioriteringsliste, når det kommer til forretningsrejser.

Kun 44 procent af de adspurgte europæiske virksomheder i undersøgelsen har en bæredygtighedschef, en såkaldt chief sustainability officer, hvilket ifølge SAP Concur rejser spørgsmålet om, hvem der har ansvaret for at drive grønne initiativer i de store virksomheder.

Desuden har kun fire procent af nordiske organisationer et dedikeret team, der udelukkende fokuserer på at drive bæredygtighedsagendaen.

SAP Concurs sustainability-undersøgelse er baseret på en undersøgelse af 700 beslutningstagere inden for forretningsrejser i virksomheder med over 100 ansatte. Undersøgelsen blev gennemført i februar og marts i år i en række europæiske lande, herunder Danmark, Norge og Sverige.

Relaterede artikler:

”Lærer vi ikke af coronakrisen, lærer vi aldrig noget”

Mange stressfaktorer ved forretningsrejser

Ved ikke hvordan firmarejser bliver bæredygtige