Nordiske lufthavne løb med priser

Dag Falk-Petersen (til venstre) fra Oslo Lufthavn får overrakt prisen i Athen af Filip Cornelis fra EU-Kommissionen.

Dag Falk-Petersen (til venstre) fra Oslo Lufthavn får overrakt prisen i Athen af Filip Cornelis fra EU-Kommissionen.

LUFTFART: Norden markerede sig stærkt ved ACI Europe’s Best Airport Awards.

To nordiske lufthavne blev hædret, da sammenslutningen af europæiske lufthavne ACI Europe uddelte priser i forbindelse med organisationens generalforsamling i Athen tirsdag.

Den islandske hovedlufthavn Keflavik vandt i Best Airport Awards kategorien for lufthavne med under fem millioner passagerer om året. Lufthavnen fik ros for sine investeringer i at forbedre driften og passageroplevelsen samt for sin involvering i lokalsamfundet og sin miljøpolitik.

Oslo Lufthavn blev ligeledes hædret for sin miljøpolitik og modtog den særlige Eco-Innovation Award. Dommerkomiteen var især imponeret over, at lufthavnen som den første i verden har gjort det muligt for alle flyselskaber at tanke biofuel i lufthavnen som en del af den almindelige service. Tiltaget i Oslo er baseret på et tæt samarbejde mellem lufthavnen, flyselskaber og andre partnere, og dommerne understregede, at det er et eksempel, som andre lufthavne bør følge.

I kategorien ”5-10 millioner passagerer” vandt Glasgow lufthavn, mens Bruxelles høstede prisen i kategorien ”10-25 millioner passagerer” – især for investeringen i den nye Connector-bygning, som har forbedret passageroplevelsen med bl.a. kortere afstande og mindre ventetid. Desuden modtog lufthavnens direktør Arnaud Feist en særpris for sin håndtering af begivenhederne i kølvandet på terrorangrebet i Bruxelles.

I kategorien for de største lufthavne med over 25 millioner passagerer vandt Heathrow for andet år i træk.

Medlemmerne af ACI Europe tæller over 500 lufthavne i 45 europæiske lande.