Destination Nordvestkysten dækker fem kommuner, der ser stadig flere turister. Her er det fra Lønstrup. Pressefoto: FlyingOctober for Destination Nordvestkysten.

Nordjysk turistdirektør forventer ”buldrende vækst”

Destination Nordvestkysten vil være Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig turisme, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for erhverv og indbyggere i de fem kommuner.

Nordvestkysten i det jyske havde i årets første otte måneder 17,5 procent flere overnatninger end samme tid sidste år. Samtidig fortæller en ”midtvejsrapport,” at 39 procent af destinationens gæster er både nye og tilfredse med deres ophold.

Det får optimismen til at nå nye højder hos Peter Krusborg, direktør for destinationsselskabet Destination Nordvestkysten, der dækker kommunerne Hjørring, Holstebro, Jammerbugt, Lemvig og Thisted.

Danmark har i alt 19 destinationsselskaber, samlet i brancheorganisationen Danske Destinationer.

Peter Krusborg siger: ”Udfordringen er at fastholde nye målgrupper, lige som øget vækst kan medføre flaskehalse i højsæsonen. Men lykkes vi med at udvide sæsonen, er vækstpotentialet nærmest lodret stigende. Nu gælder det om at stå sammen og udnytte det momentum, der ligger foran os i forhold til det næste store skridt mod en helårsturisme, vi kan leve af og med.”

Turister vil have flere oplevelser og aktiviteter
Destination Nordvestkysten er derfor i dialog med turismeaktørerne om nye tiltag, der kan forlænge sæsonerne og imødekomme de nye målgruppers behov.

”Det kræver, at branchen binder sin fremtid op på at stå sammen på tværs af kommuner og reagerer nu, så vi kan fastholde de nye gæster og samtidig være klar til at byde andre velkommen tilbage,” siger Peter Krusborg.

Billedet, der tegner sig med udgangspunkt i interviews med gæster hen over sommeren, er nemlig, at de nye målgrupper kommer efter mere end øde sandstrande og frisk luft. De vil have flere oplevelser og aktiviteter på ferien, og det er det, destinationsselskabet sammen med aktørerne handler på lige nu.

”Vi har allerede gjort os erfaringer med en række tiltag, der i fremtiden kan forlænge sæsonen. Det er de tiltag, der skal være med til at gøre, at vi undgår flaskehalse i højsæsonen, fordi vi fordeler trykket udover en større del af året. Vi står overfor et kæmpe vækstpotentiale, i en grad, vi aldrig har set før,” siger Peter Krusborg.

Relaterede artikler:

Vestkysten vil være et mere attraktivt rejsemål

Stor forskel på danskernes feriefavoritter i Danmark

”Skulle jeg forfølge min drøm, skulle det være nu”