Nordjyske tog aflyst hele dagen

Foto: Michael Bo Rasmussen/Banedanmark.

Foto: Michael Bo Rasmussen/Banedanmark.

Togdriften mellem Aalborg og Frederikshavn er lukket fredag på grund af den kraftige regn, oplyser Banedanmark.

De voldsomme regnmængder har medført dæmningsskred flere steder på strækningen, så kørsel med tog er umulig mellem Aalborg og Frederikshavn: ”Banedanmark arbejder hårdt på at udbedre skaderne, men der er ingen prognose for, hvornår togene kan køre igen, men vi ved mere i løbet af eftermiddagen”, siger Klaus Frelling Andersen fra Banedanmark ifølge epn.dk.

Han fortæller, at der ikke er sket skader på selve sporene, men udelukkende på de såkaldte dæmninger, som er de jordvolde, der understøtter jernbanesporene, hvilket medfører risiko for, at fundamentet for jernbanen delvist kan forsvinde.

Allerede tidligt torsdag meddelte DSB, at togdriften mellem Hjørring og Frederikshavn var indstillet. Der gik dog ikke længe før Banedanmarks teknikere fandt jernbanens tilstand sikkerhedsmæssig uforsvarlig, og togdriften blev inden middag indstillet på hele strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn.

DSB har bestilt togbusser til at betjene passagererne.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.