Slesvig-Holsten er den tyske delstat der grænser op til Danmark; lige efter Slesvig-Holsten kommer Hamborg med blandt andet sin store, farverige havn. Pressefoto: Tysk Turist Information, Nicolas Maack.

Nordtyskland klar til danske turister

Åbner statsministeren i denne uge grænsebommen til nogle lande, er Tyskland blandt de bedste bud. Den nærmeste tyske delstat, Slesvig-Holsten, har aktivitetsforslag til de savnede danske turister.

Der er under normale omstændigheder flest danske besøgende i Spanien, mens Tyskland har flest danske overnatninger, sidste år var over 3,5 millioner danske overnatninger i det tyske.

Cirka halvdelen af de danske overnatninger var i det nordlige Tyskland, som 80 procent af de danske gæster kører til i bil.

Så hvis grænsebommen mellem Danmark og Tyskland så småt på vej op, er den første delstat, danskerne kører ind i, Slesvig-Holsten.

”De nordtyske delstater står i hvert fald mere klar end nogensinde til at byde danskere velkommen tilbage. Vi står i et vadested i øjeblikket, for det er uvist, hvornår den danske regering vil åbne for grænsen til Tyskland, selvom det må være nært forestående,” siger Bo Schou Lauridsen, chef for statslige Tysk Turist Information i blandt andet Danmark, og tilføjer:

”Derfor kan vi stadigvæk ikke direkte opfordre danskere til at tage på ferie i Tyskland, men vi kan inspirere til ture efter at grænserne igen er åbne. Og Tyskland er et trygt land at rejse i, fordi transportsektor og sundhedssystem minder meget om vores eget.”

Tyskland har også en række myndighedspåbud om social distance i disse coronatider. De opdaterede kan ses på denne engelsksprogede hjemmeside – der skal blandt andet holdes mindst halvanden meters afstand i det offentlige rum og bæres mundbind i butikker med mere.

En række nordtyske forslag
Den tyske turistchef i Danmark peger i en pressemeddelelse på en række aktivitetsmuligheder i Slesvig-Holsten:

Ostseefjord Schlei har udviklet nye cykelruter, også med afstikkere væk fra det eksisterende cykelstisystem. Siden begyndelsen af maj har disse nye ruter været tilgængelige i digital form på app’en komoot.com

I år fylder Kielerkanalen 125 år, og mens festivitas må vente til næste år, kan man de næste måneder selv tage på udflugt til en af verdens travleste sejlruter, uanset om man vil vandre, cykle eller blot observere både og skibe.

Kielerkanalruten strækker sig over 325 kilometer og hver dag sejler i snit cirka 110 skibe mellem Brunsbüttel og Kiel fra Nordsøen til Østersøen. Vil man shoppe er den store Design Outlet Neumünster, hvor priserne dog ikke er markant billigere end i Danmark.

I år er det også 100 året for genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark. Coronakrisen har udskudt festivitassen til næste år. Er man mere til kunst anbefaler turistchef Lauridsen at besøge Museum for Kunst- og Kulturhistorie på Gottorp Slot.

Relaterede artikler:

”Vi rejser ugen efter grænsen er åbnet”

Tyskland åbner gerne grænsen til Danmark – allerede i weekenden

”Turistkontorer får stor rolle efter corona-krisen”