Tyskland er Danmarks største leverandør af turister - og Tyskland er det land, flest danske turister overnatter i. Her er det området omkring Bodensee i det sydlige Tyskland. Pressefoto fra Tysk Turist Information: www.guenterstandl.de

Tyskland åbner gerne grænsen til Danmark – allerede i weekenden

Tyskland lægger indirekte pres på den danske regering for at få en genåbning mellem de to lande. Tyskerne begynder at genåbne sine grænser til en række lande – Danmark er på listen.

De danske grænser er fortsat lukket, lige nu til månedens udgang – men nu trykker Tyskland på for at åbnet grænsen til også Danmark.

Tyskland er villig til at åbne grænsen til Danmark allerede på fredag, den 15. maj. Ligeledes ønsker Tyskland fri rejse i EU fra 15. juni. Det sagde den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, onsdag på et pressemøde, skriver blandt andet DR.dk

”Ved grænsen til Danmark kan grænsekontrollen også indstilles. Men vi har i aftes (tirsdag, red) aftalt med den danske regering, at vi i fællesskab fastsætter et tidspunkt.

Den danske regering er i færd med at afstemme det med sine øvrige nabolande, fordi danskerne ønsker, at man gennemfører det som en pakke med flere lande,” sagde indenrigsministeren.

Den præcise dato afhænger ifølge Horst Seehofer af, at Danmark skal aftale grænseåbning med Norge og Sverige, så det kan ske samtidigt. Statsminister Mette Frederiksen sagde på pressemøde sidste uge, at regeringen kommer med en melding om eventuel grænseåbning senest den 1. juni.

Der er stort pres fra turismebranchen i Danmark for at få genåbnet grænserne til Tyskland. For eksempel skrev administrerende direktør for Legoland i Billund, Danmarks tredjestørste turistattraktion, Christian Woller forleden på Linkedin:

”Udenlandske gæster er halvdelen af vores gæster Manglende bookinger fra udlandet og flere annulleringer vil være hverdagskost, indtil der kommer klarhed over, hvornår grænserne åbner… Vi har behov for gæster fra Tyskland, Norge og Sverige.”

Tyskland har allerede aftaler med Frankrig, Schweiz og Østrig om genåbning af grænserne fra på fredag.

Indenrigsminister Horst Seehofer sagde også på pressemødet, at grænsekontrollen kan blive genindført, hvis der viser sig at komme nye bølger af coronasmitte.

Glæde hos Tysk Turist Information
I en kommentar til den tyske indenrigsministers ønske om blandt andet at genåbne grænsen til Danmark, siger chef for det statslige Tysk Turist Information i blandt andet Danmark, Bo Schou Lauridsen, til STANDBY.dk:

”Tyskland har besluttet at åbne sine grænser til udvalgte nabolande, deriblandt Danmark. Dermed mangler vi bare en beslutning om åbning af den danske grænse til Tyskland, for at danskerne igen kan rejse på ferie i deres foretrukne rejseland, Tyskland.

I vanlig tysk stil, følges myndighedernes klare regler med orden og disciplin i detailhandlen og på turistdestinationer, så man som gæst kan føle sig sikker, mens man nyder den nye frihed en rejse endelig kan give igen,” siger Bo Schou Lauridsen.

Han peger også på, at rejselandet Tyskland er danskernes foretrukne rejseland med over 3,5 millioner danske overnatninger om året. Deraf er cirka halvdelen i det nordlige Tyskland. 80 procent af de danske gæster kører i egen bil.

Relaterede artikler:

Rejsevejledninger forlænget til 31. maj

Tyskland klar til grænseåbning til Danmark

”Turistkontorer får stor rolle efter corona-krisen”