Norsk hotelkonge er skarpeste forretningsmand

Petter Stordalen.

Petter Stordalen.

HOTELLER: Norske Petter Stordalen – manden bag hotelkæden Nordic Choice, der har fire hoteller i Danmark – er kåret som skarpeste forretningsmand i Norden og Baltikum. Norwegians Bjørn Kjos er også på Top-20 listen.

Nordic Business Forum står bag kåringen af de 20 kvikkeste forretningsmennesker i Norden og Balikum. 53-årige Petter Stordalen kom på førstepladsen med sit iværksættergen. Han har grundlagt en af de største hotelkæder i Norden, og det er en af begrundelserne for, at Nordic Business Forum har kåret ham til ”The Brightest Business Mind i Nordeuropa.”

Juryen understreger især Stordalens rejse fra at være jordbærsælger i sin fars købmandsforretning til koncernchef og grundlægger af Nordens største privatejede investeringsselskab, Home Invest, som bl.a. ejer Nordic Choice Hotels.

Petter Stordalen topper listen, der i rejsebranchen desuden kun inkluderer Norwegians grundlægger og koncernchef, Bjørn Kjos, der vurderes til at være god for et milliardbeløb.

I Danmark ejer og driver Choice fire hoteller i hovedstadsområdet: Hotel Skt. Petri i det indre København, Comfort Hotel Vesterbro, Quality Hotel Høje Taastrup og Quality Airport Hotel i Kastrup.