Trygve Hegnar. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.

Norsk rigmand har købt fem procent af Scandic

Trygve Hegnar, der blandt andet ejer Finansavisen i Norge, har brugt omkring en halv milliard norske kroner på at blive tredjestørste ejer af Scandic Hotels.

”Jeg er selvfølgelig interesseret i hotelbranchen, og har fulgt Scandic Hotels tæt i et halvt år. Kursfaldet på 30 procent i år, i sidste uge af januar, kom belejligt og satte mig i gang”, siger Trygve Hegnar til Finansavisen.

”Scandic tjener næsten en milliard svenske kroner og har en EBITDA på omkring halvanden milliard. Aktien ansættes til en P/E på 10, og den giver et direkte afkast på 3-4 procent, fire gange det, man får i banken. Det er et godt sted at være”, siger han.

Kraftig vækst
I sin rapport for sidste års ni første måneder meldte selskabet om en vækst i indtægterne på 12,7 procent til 10.839 millioner svenske kroner.

5,2 procent kom fra sammenlignelige områder som 2016-tallene, resten kom fra nye hoteller. Fra januar til september i fjor åbnedes 11 hoteller med tilsammen 2.621 værelser, et rekordtal for kæden.

I tillæg til det købte selskabet lige før nytår finske Restel med 43 hoteller og 7.600 værelser. Samlet har Scandic totalt 280 hoteller og 55.000 værelser. EBITDA lå på 1,2 milliarder i perioden, mod 1,0 milliarder året før. Med det finske køb vil 2018-tallene gå kraftigt op.

Og der kommer mange nye hoteller fremover. Frem til 2021 har selskabet skrevet kontrakter på 12 nye hoteller og med udvidelser af eksisterende hoteller, vil kæden vokse med 4.433 værelser.

90 kroner pr aktie
Trygve Hegnar fortæller at kostprisen ligger på lidt under 90 kroner pr. aktie. Han skaffede sig en post på lige under fem procent. Men det var ikke bare at skaffe sig en så stor post.

”Jeg måtte plukke mange små poster. Det var vældig vanskeligt at finde aktier”, siger han.

På spørgsmål fra Finansavisen om han som tredjestørste aktionær vil kræve bestyrelsesplads, svarer han:

”Nej, det har jeg ikke tænkt mig. Scandic Hotels er et sted, man kan være længe, fordi de er flinke og vokser hele tiden”.

Trygve Hegnar ejer Finansavisen og Hegnar.no.

 

Relaterede artikler:

Dansker stopper som bestyrelsesformand i Scandic

Scandic udvider i Tyskland

Scandic er Danmarks bedste arbejdsplads