Norwegian Prima bliver navnet på det første af seks skibe i netop Prima Class, som Norwegian Cruise Line fra august næste år begynder at modtage ét af om året. Rendering fra Norwegian Cruise Line.

NCL bringer nyt krydstogtskib til Skandinavien

Norwegian Cruise Line er begyndt at sælge krydstogter til sin nye Prima Class, rederiets første nye skibsklasse i ti år. Der kommer seks skibe af typen, det første kommer næste år forbi København.

Det første skib i den nye Prima Class, Norwegian Prima, forventes leveret til rederiet Norwegian Cruise Line til august næste år. I alt er der bestilt seks skibe i Prima Class, der hidtil har været kaldt Leonardo-class.

Der leveres ét Prima Class-skib om året frem til 2027 fra det italienske Fincantieri-værft. Prima Class-skibene får plads til 3.215 passagerer, hvilket gør typen lidt mindre end NCL’s i dag største skibe fra Breakaway- og Breakaway Plus-klassen, der har plads til 4.000 passagerer.

Norwegian Cruise Line, der foreløbig har 17 krydstogtskibe, er den største del af krydstogtkoncernen Norwegian Cruise Line Holdings med i alt 26 skibe. Udover selve NCL tæller den også varemærkerne Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises.

Norwegian Prima, der efter planerne begynder at sejle med passagerer næste efterår, er knap 300 meter langt og vil ifølge NCL byde på mange nyskabelser.

Besøg i København næste efterår
Efter indledende krydstogter i begyndelsen af august næste år, sejler Norwegian Prima til Nordeuropa. Her er det planen, at det nye skib mellem den 17. august og 13. september sejler otte-dages krydstogter fra Amsterdam og København til henholdsvis de norske fjorde og rundture i Østersøen.

Den 23. september afgår Norwegian Prima fra Southampton på en 12-dages transatlantisk rejse, der besøger Lerwick i Skotland, Reykjavik i Island, inden skibet kommer til Halifax i Nova Scotia i Canada og afslutter sin rejse i New York.

Gennem vinteren 2022/23 sejler Norwegian Prima krydstogter i Caribien, verdens største krydstogtmarked. Skibet får hjemhavn i Port Canaveral i Florida og sejler fem, syv og ni dages krydstogter i Caribien.

Vender tilbage til Nordeuropa
Til maj 2023 vender Norwegian Prima tilbage til Nordeuropa for frem til starten af september at sejle 10 og 11-dages krydstogter med start og slut i henholdsvis Reykjavik og Southampton, og med besøg ved blandt andet de norske fjorde.

I en pressemeddelelse fra NCL siger rederiets koncernchef, Harry Sommer: ”Som en eksemplarisk repræsentation af vores brandudvikling, der kombinerer vores ”Guest First” filosofi og vores innovationsånd, personificerer Norwegian Prima alt, hvad vores gæster elsker ved NCL og hæver standarden. Denne splinternye skibsklasse er virkelig designet til at sætte vores gæster først og samtidig skubbe grænserne for et konventionelt krydstogt.”

Norwegian Prima har 13 kahyt- og suitekategorier, de største suiter har tre soveværelser, ligesom skibstypen har masser af udendørs dæksplads, store gangbroer og så videre.

Masser af mad
Som en del af de mange nye tilbud på et af de primære opholdsområder, Ocean Boulevard, introducerer NCL sin første udendørs Food Hall med 11 spisesteder. Her er koncepter som Q Texas Smokehouse, Starbucks, Seaside Rotisserie, Nudls, Tamara (klassiske indiske retter), The Latin Quarter (klassisk latinsk mad), Tapas Food Truck, Just Desserts og Just Ice Cream.

Udover disse spisesteder, har Primera Class blandt andet også en række finere á la carte-restauranter. Hertil kommer naturligvis en række pools, teatre med underholdning og meget mere.

Relaterede artikler:

Erfaren turismeprofil i spidsen for krydstogtnetværk

17 krydstogtrederier gør klar til genstart

Tvivler på krydstogtskibe i danske havne i år