Norwegian er størst når det gælder lavprisflyvninger på langruterne.

Norwegian har flest lavpris-langruter

Norwegian er verdens største, når det gælder langruter udført af lavprisselskaber.

I en tilfældig valgt uge i starten af august i år har Norwegian ifølge sit nuværende trafikprogram 446 flyvninger på sine langruter – det er 175 flere end samme uge sidste år. Tallet gør Norwegian til det lavprisselskab i verden med flest langruteafgange, viser opgørelse fra hjemmesiden anna.aero, der betegner dette segment som LCLH (low-cost long-haul)

I alt flyver Norwegian denne sommersæson LCLH-ruter fra ni europæiske lande til primært USA – og udbyder samlet 134.000 flysæder i den udvalgte uge.

LCLH-selskabernes ruter er på mindst 4.500 kilometer for at komme med i opgørelsen – ruternes gennemsnitslængde er ifølge anna.aero 6.900 kilometer.

Efter Norwegian følger AirAsia X med 168 langruteflyvninger i samme uge, Scoot fra Singapore har 108, australske Jetstar 104, mens Lufthansa-ejede Eurowings på femtepladsen i den valgte uge i august har 98 langruteflyvninger mod 42 i samme uge sidste år.

Islandske Primera Air er ny i forhold til sidste år på LCLH-flyvninger og planlægger 84 i den pågældende uge i august til navnlig USA, men også til Canada, fra Birmingham, London Stansted og Paris de Gaulle. Primera Air er i øvrigt eneste LCLH-selskab på anna.aero’s Top 10-liste, der kun benytter langtrækkende fly med én midtergang.

Efter Primera følger brasilianske Azul Airlines med 74 flyvninger, islandske Wow Air har 70 mod 24 samme uge sidste år, fulgt af asiatiske Lion Air, mens Level, ejet af IAG-gruppen med blandt andre British Airways og Iberia, på listens 10. plads, udbyder 42 ugentlige afgange mod 22 sidste år.

Flest LCLH-flyvninger fra London Gatwick
Navnlig på grund af Norwegians mange langruter fra Gatwick er London-lufthavnen den kommende sommersæson den lufthavn på verdensplan med flest LCLH-flyvninger, i alt 118 i den udvalgte august-uge mod 86 samme tid sidste år. Samlet har Norwegian 75 procent af Gatwicks LCLH-flyvninger – og Gatwick er Norwegians største lufthavn på langruter.

På anna.aeros Top 10-liste over lufthavne denne sommer med LCLH-flyvninger er der kun to andre europæiske, Paris de Gaulle har på 9. pladsen 38 ugentlige flyvninger mod 24 sidste år, mens islandske Keflavik har 35 mod 12 i august-ugen i fjor.

 

Relaterede artikler:

Laveste flypriser til USA nogensinde

Rejsebureauer fravælger direkte ruter

Norwegian får nej fra Rusland

 

x

Læs Også

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

DRF vil ikke fraråde flyselskaber

Sidst på måneden har Fogedretten i Københavns Byret for første gang en inkassosag i Københavns Lufthavn mod et flyselskab, spanske Vueling, der ikke vil betale bøder for forsinkelser. Danmarks Rejsebureau Forening kigger på sagen.

Forbrugerchef skuffet over Icelandair

I forbindelse med 9 timers forsinkelse fra Island til København fik dansk passager ingen information fra flyselskabet om EU-reglerne om kompensation. Men passageren kender reglerne – han er til daglig vicedirektør i Forbrugerrådet.