Novasol går ind i storbyturismen

Friendly Rentals bolig ferie barcelonaTURISME: Amerikansk-ejede danske Novasol køber europæisk firma og styrker dermed sin position som største formidler af ferieboliger i Europa.

Feriehusudlejeren Novasol har købt den spanske formidler af storbylejligheder, Friendly Rentals. Friendly indgår nu i Novasol gruppen, men fortsætter med at formidle storbylejligheder fra hovedkontoret i Barcelona.

Friendly bliver tilføjet som et nyt, selvstændigt varemærke i Novasol gruppen, der i forvejen tæller fire varemærker med speciale i udlejning af ferieboliger.

”Opkøbet er en del af vores strategi om at være førende formidler af ferieboliger i Europa. Friendlys storbylejligheder komplementerer vores produktportefølje af feriehuse og villaer,” siger Anders Pii, direktør hos Novasol.

Friendly formidler godt 2.000 lejligheder i 23 storbyer verden over, herunder Barcelona, Buenos Aires, Paris, Madrid, New York og Rom.

“Vores kunder rejser på flere og kortere ferier, mange vil bo i privat lejlighed på storbyferien. Den efterspørgsel vil vi imødekomme med lejligheder af høj kvalitet. På den måde passer Friendlys ‘full service’ koncept godt til vores dansk baserede feriehuskoncept,” siger Anders Pii.

Full service konceptet går ud på, at et professionelt bureau udvælger lejlighederne efter klare standarder for kvalitet og beliggenhed. De håndterer forespørgsler, reservationer og betaling, og gennem lokale repræsentationer og servicekontorer udleverer Friendly nøgler til turisterne, står for rengøring og information om oplevelser.

Med det seneste opkøb har Novasol fem varemærker: Novasol, Dansommer, Cuendet, Happy Home og Friendly.

Gruppen formidler over 42.000 ferieboliger i 29 europæiske lande og sendte i 2015 over to mio. på ferie.

Novasol har hovedkvarter i Virum nord for København, datterselskaber i 14 lande og beskæftiger over 1.500.

Novasol er en del af amerikanske Wyndham Destination Network, verdens største formidler af ferieboliger.

x

Læs Også

Kæde af luksushoteller får nye medlemmer

Sammenslutningen Small Luxury Hotels of the World har netop fået fem nye medlemshoteller i og udenfor Europa. Kæden har i forvejen to hoteller i Danmark.

Spies øger i Aalborg

Med kort varsel fik Spies tilbudt en ugentlig Jet Time-afgang i højsæsonen – valget faldt på tyrkiske Antalya. Spies øger dermed i Aalborg Lufthavn, hvor selskabet har cirka 10 procent af sin danske produktion.

Klar til aktiv feriemesse i København

Der forventes op mod 8.000 besøgende når rejsemagasinet Vagabond i weekenden har premiere på sit nye tiltag med publikumsmessen Aktiv Ferie. Fredag er der udstillersammenkomst for rejsebranchen.

289 anholdt for at fotografere kvinder på stranden

Der var sidste år 1.725 lovovertrædelser på strandene i Dubai. Det spænder fra at tage fotos af kvinder, over forstyrrelser af de badende, til at svømme i undertøj.

Ny turistrekord i New York

New York City fastholdt sidste år sin førsteplads som USA’s mest besøgte storbydestination. Byen fik 4.000 nye hotelværelser og har nu over 116.000.

BA atter til Seychellerne

Efter pause på 14 år har British Airways netop genoptaget beflyvningen af destinationen i Det indiske Ocean. Rejsende fra Seychellerne via London til Billund skal dog afsætte over 1½ døgn til rejsen.