Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, holder åbningstale ved ibrugtagningen af Peak 12-hotellet mandag. Linkedinfoto fra VisitAarhusregionen.

Nu driver dansk hotelfamilie seks hoteller

Viborg har fået et nyt vartegn, udover domkirken. Mandag åbnede det bæredygtige, firestjernede Peak 12-hotel, drevet af Bühlmann-familien, som har kig på mere af Danmark end det nordjyske.

Navnet Peak 12 har to forklaringer, dels har hotellet 12 etager, hvilket gør det til Viborgs højeste bygning, og dels hælder tagvinklen 12 grader.

Ibrugtagningen af Peak 12 er rykket flere gange. Egentlig skulle det have været sidste år, men under coronakrisen var der ikke den store efterspørgsel.

Men i dag, mandag den 2. august, skete det – med en af åbningstalerne holdt af Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, for det 155 værelser og suiter store hotel. Hotellet har et miks af dobbeltværelser, nogle med altan, familieværelser, suiter og studiolejligheder.

Bag byggeriet af Peak 12 står Bach-gruppen, som ofte har været i mediernes søgelys. Peak 12-hotellet er bygget sammen med Tinghallen som muliggør integrerede musikalske, kulturelle og sports-oplevelser.

Driften af Peak 12 er lagt i hænderne på Bühlmann-familien fra Aalborg. Den driver allerede Hotel Scheelsminde ved Aalborg, Aalborg Airport Hotel, Slotshotellet i Aalborg, herregårdshotellet Nørre Vosborg ved Holstebro og boutiquehotellet Villa Provence i Aarhus.

Peak 12, der også vil blive kendt for sin store tagterrasse med en storslået udsigt, har megen fokus på bæredygtighed. Hotellet, der har Mike Styhr som hotelchef, har nøglekort af kirsebærtræ, masser af økologisk mad og bæredygtighed indenfor strøm, rengøring og meget mere.

Vil have flere hoteller i Danmark
Ægteparret Anemette og Danni Bühlmann, der er tredje generation i Bühlmanns hotelimperium, står i dag i spidsen for hoteldelen af familien.

Bühlmann-familien vil være landsdækkende med også Fyn, København og mere Jylland. Indenfor de næste fem år skal antallet af hoteller i gruppen stige fra de nuværende seks til ti, sagde gruppens administrerende direktør, Danni Bühlmann, tidligere i år til STANDBY.DK.

”Vi skal have et par hoteller på Sjælland, et på Fyn og et i trekantområdet (Vejle, Fredericia og Kolding, red.). Vi er allerede pænt repræsenteret heroppe i Nordjylland.”

”Skal vi dække hele Danmark skal vi også have hotel på Fyn, i Odense, i centrum af København og eventuelt hotel i en af udkantsbyerne, for eksempel Næstved eller Roskilde, mens et hotel i trekantområdet også kan være Esbjerg eller Herning,” sagde Danni Bühlmann og fortsatte:

”De næste par år skal vi lige få vores nye hoteller, Slotshotellet i Aalborg og Peak 12 i Viborg, til at spille. Herefter er det vores plan at fortsætte væksten fra 2023.”

Danni Bühlmann sagde også, at Bühlmann-familien kigger efter hoteller med mindst 100 værelser. ”Det kan være nogle, vi overtager, eller får opført. Beliggenheden er vigtigst, det samme er standarden. De kommende hoteller skal som vores andre være minimum fire-plus i stjerner,” sagde han.

Danni Bühlmann tilføjede, at gruppen ”allerede har set på en del hoteller i København og fået henvendelser om hoteller i hovedstaden, men vi holder lige i første omgang fingrene fra København. Vi tror, at der går et til halvandet år før København har samme belægningsprocenter, som vi jyder savlede over to år siden, før coronakrisen.”

Relaterede artikler:

“Vi har allerede set på en del danske hoteller”

Ny hård kritik af bookingportaler

”Jeg har ingen grund til at betvivle Bach Gruppen”

Landsholdshotellet har kæmpe fodboldambitioner

Hotelfamilie overtager kendt dansk boutiquehotel