Fra tirsdag tester de danske forlystelsesparker ordning med mundbind, så der kan køres med fuld kapacitet i de hurtigkørende forlystelser. I maj blev det frarådet at åbne forlystelser ”i kraftig bevægelse.”
Regeringen og Styrelsen for Patientsikkerhed har givet grønt lys til at igangsætte forsøg med brug af mundbind i rutsjebaner og andre hurtigkørende forlystelser. Det oplyser Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) i en pressemeddelelse.
Forsøget går i gang i morgen, og det betyder, at forlystelserne igen kan fylde alle pladser op, hvis gæsterne har et rent mundbind på ved hver tur. Løbende kontrol og evaluering skal kvalitetssikre forsøget.
Hidtil har de hurtigkørende forlystelser været underlagt meget skrappe restriktioner og kun kunnet transportere et beskedent antal gæster ad gangen.
”Det er positivt, at myndighederne har sagt ja til dette forsøg. Vores vurdering er, at der selv uden mundbind er en meget lav risiko for smitte i en forlystelse. Men nu tager vi første skridt på vej mod normalisering ved at igangsætte et forsøg med mundbind i de hurtigkørende forlystelser. Nu glæder vi os bare til at se mange flere gæster i vores forlystelsesparker,” siger Freja Brandhøj, politisk konsulent i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, der har til huse hos Horesta.
Den enkelte forlystelsespark afgør, om man vil deltage i forsøget.
Rent mundbind ved hver tur
Kravet om et rent mundbind ved hver enkelt tur betyder, at der skal bruges et meget stort antal mundbind, og det forventes, at de fleste deltagende forlystelsesparker vil sælge mundbind til gæsterne ved de hurtigkørende forlystelser.
Forlystelsesparkerne skal sikre, at gæsterne får den rigtige information om brug og bortskaffelse af mundbindet efter endt tur.
Ændringen er en forbedring fra sidst i maj, hvor Statens Serum Institut forud for genåbningen af de danske forlystelsesparker anbefalede, at forlystelser ”i kraftig bevægelse” ikke bør åbne.”
FFD’s formand, Søren Kragelund, sagde dengang til STANDBY.dk: ”Dette er virkelig en alvorlig sag. Vi står meget uforstående overfor dette. For når vi ser på forlystelsesparker i resten af Europa, så er danskerne vist de eneste, der har fundet på dén regel.”
De 12 medlemmer af Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, FFD, tæller Bonbon-Land, Djurs Sommerland, Dyrehavsbakken, Fårup Sommerland, Jesperhus Blomsterpark, Knuthenborg Safaripark, Legoland, Lego House, Sommerland Sjælland, Tivoli, Tivoli Friheden i Aarhus og Universe på Als.
Samlet omsætter de i et normalt år for cirka 3,4 milliarder kroner, har 12 millioner gæster og beskæftiger over 7.000 medarbejdere i højsæsonen.
Relaterede artikler:
Ny grænselempelse får ”marginal betydning”