Nu stopper SJ-togene igen i lufthavnen

Foto: News Øresund – Johan Wessman

Fra i dag, mandag, stopper de svenske jernbaners X2000 igen ved Københavns Lufthavn på vej mod Malmö og Stockholm. SJ har fået lov til at benytte DSBs ID-kontrol.

I 2016 var der ikke plads til både Øresundstog og SJs X2000 på perronerne på grund af grænsekontrollerne, hvilket resulterede i, at X2000 ikke kunne stoppe ved lufthavnen på vej nordpå. Dermed måtte de 40.000 rejsende, som tog SJ-togene fra Københavns Lufthavn mod Sverige i  2015, finde andre veje til Sverige.

Nu er DSB, som har ansvaret for ID-kontrollerne mod Sverige, og SJ blevet enige om, at SJ kan benytte DSBs ID-kontroller. Dermed kommer SJ-togene atter til at køre nordpå fra Lufthavnen.

”Nu håber vi på, at vi gen genopbygge det tidligere rejsemønster og udvikle det store marked for rejser mellem Sverige og Danmark”, siger Petter Essén, forretningschef hos SJ, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.