Nu taber vi ikke bukserne

2

københavns lufthavn, ventetid, passagerer, sikkerhedskontrolTIRSDAGSKLUMME: Tak fra sikkerhedstjenesten i Københavns Lufthavn for, at vi indtil udgangen af oktober ikke taber bukserne, når vi skal på flyrejse.

Af Ejvind Olesen

”Af med livremmen, tøm lommerne, drik lidt af babymælken, tag den bærbare ud af tasken, smid vandflasken i papirkurven.”

Ordrer er der nok af, når vi skal igennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen. Normalt citerer jeg ikke Europaparlamentet for ret meget godt, men kritikken af den overspændte sikkerhedskontrol i lufthavnene fra flere af medlemmerne kan sagtens få min fulde opbakning.

For ikke længe siden skulle vi på ferie på Rhodos i den meget årle lørdag morgen – mødetid mellem kl. 5 og 6. En alenlang kø til sikkerhedskontrollen nåede langt ind i Terminal 2, og det tog helt præcist 22 minutter, inden vi var igennem. Jeg vægrede mig en anelse ved at tage mit lommetørklæde op af lommen, fordi jeg dybest set ikke anså den for at være farlig.

”Tøm lommerne, ” lød det med ildevarslende røst fra en meget kontant og meget lidt smilende, kvindelig sikkerhedsvagt.

”Af med livremmen”. Det sidste vidste jeg godt. Selv om jeg også godt ved, at det er et arbejdsgode over for sikkerhedspersonalet og ikke krævet i sikkerhedsdirektiverne.

Da spænderne i mange livremme ofte giver udslag, betyder det at personalet skal i gang med håndsøgere og bøje sig igen, igen. Det slider på kroppen, hvilket man godt forstår.

Derfor er det for passagererne positivt, at bukserne ikke risikerer at falde ned de næste to uger i Københavns Lufthavn, som på forsøgsbasis lader folk beholde livremmen på.

Den morgen, vi rejste, var der vældig mange børn med. De græd, var urolige og utålmodige, og selv om de blev hjulpet frem i køen, var det alligevel en sur måde at starte en ferie på.

Jeg ved faktisk ikke, hvordan Københavns Lufthavn kan gøre det bedre, for de er under konstant kontrol af anonyme EU-kontrollører og risikerer at blive sat ned i kategori, hvis de slækker på for os urimelige krav.

Man lad nu det med livremmen blive permanent, for det er faktisk ikke et sikkerhedskrav.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

2 Comments on "Nu taber vi ikke bukserne"

Notify of
avatar
Karin Skov
Karin Skov

I sidste uge var jeg i Helsinki Airport, hvor man havde taget hånd om de mange ferierejsende familier. Der var simpelthen en “Kids gate” ved den ene linje i sikkerheds-kontrollen. Fint markeret med en eventyrport. Ingen grædende børn og smilende forældre var resultatet.
Mange business-rejsende rejser på economy og er derfor i samme kø som turist-rejsende – en opdeling kunne her også være fremmende for “ekspeditionen”.

Michael nelson
Michael nelson

Noget helt andet er, vi kan forvente en cancerbølge hos CPH Securitypersonale, lige som Amerikanske TSA medarbejdere, får pga konstant, daglig bestråling fra FULL BODY Scannere!
En KENDSGERNING, hvilket der vil blive helt & aldeles dysset ned & ikke omtalt!

wpDiscuz