Steen Hommel har overtaget ansvaret for Borgerservice i Udenrigsministeriet, der blandt andet står for de danske rejsevejledninger. Webfoto via Udenrigsministeriet.

Ny chef for Borgerservice i Udenrigsministeriet

Efter over tre år som chef for Udenrigsministeriets Borgerservice – dem med rejsevejledningerne – har Erik Brøgger Rasmussen fået nyt job som FN-ambassadør. Afløseren er på plads.

52-årige Steen Hommel er ny chef for Borgerservice i Udenrigsministeriet i København; han er ligeledes direktør for organisation i Udenrigsministeriet.

Borgerservice står blandt andet for de danske rejsevejledninger.

Steen Hommel, der er cand.polit. fra Københavns Universitet, kom til Udenrigsministeriet i 1998. Han har blandt andet været souschef på Danmarks ambassade i Kuala Lumpur, dansk ambassadør i Polen og kommer senest fra stilling i ministeriet siden 2020 som direktør for the Trade Council og Global Bæredygtighed.

Blev verdensberømt i Danmark under coronakrisen
Erik Brøgger Rasmussen havde over tre år som chef Borgerservice og organisationen i Udenrigsministeriet. Han blev verdensberømt i Danmark under coronakrisen, hvor han utallige gange var i medierne for at fortælle om hjemtagning af strandede danskere i udlandet og ændringer i de danske rejsevejledninger.

Nu er Erik Brøgger Rasmussen blevet FN-ambassadør i Geneve ved Danmarks faste Mission ved de Forenede Nationers Kontor i Geneve. Herfra varetages Danmarks interesser inden for særlige områder i FN og andre internationale organisationer, fremgår det af missionens hjemmeside.

Geneve er sammen med New York, Wien og Nairobi et af FN’s fire globale hovedsæder. Med over 9.500 ansatte fra hele verden er Geneve FN’s største hovedsæde. FN-organisationerne i Geneve spænder vidt – fra menneskerettigheder og nødhjælpsindsatser til nedrustning og våbenkontrol, sundhed, miljø, handelspolitik, videnskab og teknologi og arbejdsmarkedsforhold.

Geneves status som international by går tilbage til oprettelsen af Internationalt Røde Kors i 1863, Røde Kors’ grundlægger, Henri Dunant, var født i Geneve. Senere fik også Folkeforbundet, FN’s forgænger, hovedkvarter i byen i 1920. Byen har siden da tiltrukket en lang række andre internationale organisationer og er, også på grund af Schweiz’ politiske neutralitet, jævnligt hjemsted for vigtige politiske forhandlinger.

Ny Swiss-rute fra Geneve til København
Erik Brøgger Rasmussen og de øvrige danskere på FN-missionen i Geneve kan i øvrigt se frem til, at Lufthansa-ejede Swiss i løbet af næste år åbner en daglig rute fra Geneve til København. Flyvningerne til Københavns Lufthavn vil blive foretaget en gang dagligt alle ugens dage med en Airbus A220-300.

Ruten til den danske hovedstadslufthavn har tidligere været på rutekortet hos Swiss, men det var som en del af vintertrafikprogrammet. Det er nyt, at Swiss nu planlægger at beflyve lufthavnen i løbet af højsæsonen.

Swiss har allerede en rute fra sin hovedlufthavn, Zürich, til Københavns Lufthavn – ligeledes er der en sæsonrute med Swiss fra Zürich til Billund Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Swiss vender tilbage til CPH med Genève-rute

Flyselskab sender passagerer med toget

”Lande ændrer rejseregler fra dag til dag”