Ny chef for krydstogtskibene

Claus Bødker

Det er en erfaren herre, der fra 1. maj overtager roret i Cruise Copenhagen Network.

Manden er Claus Bødker, 51 år, der fra 1. maj bliver cruise director for de 11 danske krydstogthavne, der er samlet i Cruise Copenhagen Network og har sekretariat hos Wonderful Copenhagen. Han overtager jobbet efter Bo Nylandsted Larsen, der har fået job i den internationale krydstogtsbranche.

Claus Bødker har 14 års erfaring fra rejsebranchen i Danmark og Tyskland bl.a. hos Thomas Cook, Kilroy Travels og Hertz Car Rental. Han kommer fra en stilling som CEO i Elite Gaming og har en cand. merc. i business administration, en MBA og en master i oplevelsesledelse.

”Claus Bødker er en erfaren og kompetent profil og den helt rette til at stå i spidsen for Cruise Copenhagen Network fremover. Claus Bødker har stor ledelseserfaring fra både rejse- og oplevelsesbranchen. Vi havde et stærkt ansøgerfelt til stillingen, og jeg er rigtig glad for at byde Claus Bødker velkommen som Cruise Director,” siger Søren Jespersen, bestyrelsesformand for Cruise Copenhagen Network.

Selv om størstedelen af krydstogtbådene, der besøger Danmark, lægger til i København, er der de seneste år kommet en del øvrige danske havnebyer med som krydstogtdestinationer.

I København indvies ny krydstogtkaj og tilhørende terminal i Nordhavnen 2. maj, og det forventes, at krydstogtbranchen vil omsætte for ca. 1,3 mia. kr. i 2014. Det svarer i beskæftigelse til ca. 1.700 job i årsværk.

”Det er et spændende tidspunkt at tiltræde som Cruise Director. Vi står både over for en kapacitetsudvidelse og en stigende international konkurrence. Det byder både på muligheder og udfordringer, som jeg glæder mig meget til at tage fat på sammen med Cruise Copenhagen Networks meget engagerede og professionelle partnere,” siger Claus Bødker, der med sin tiltrædelse også bliver cruise director for netværket Cruise Baltic, der samler 28 krydstogtdestinationer fra otte lande i Østersøregionen.

x

Læs Også

TUI Danmark skal have ny pressechef

PEOPLE: Efter tre år som pressechef og konstitueret kommunikationschef forlader Nikolai Johnsen jobbet.

Norwegian ændrer koncernledelsen

Geir Karlsen er ansat som ny finansdirektør, CFO i Norwegian. Han kommer fra stillingen som Group CFO i det britiske shippingselskab Navig8 Group og har bred erfaring fra børsnoterede selskaber inden for shipping og offshore.

Naviairs direktør hædret med fransk orden

Naviairs adm. direktør, Morten Dambæk, er udnævnt til ridder af den franske orden, Ordre National du Méure du Mérite.

60 års fødselsdag

Salgsdirektør Per Ankær, MCI, fylder mandag den 18. december 60 år og kan samtidig fejre 40 års jubilæum i ’hospitality’ sektoren.

Fra Dansk Erhverv til Esbjerg Erhvervsudvikling

Susanne Nordenbæk er ansat som direktør for Esbjerg Erhvervsudvikling. Hun kommer fra stillingen som chef for Turisme- og Oplevelsesøkonomi i brancheorganisationen Dansk Erhverv. Hun afløser Tom L. Nielsen, der går på pension.

Ny økonomichef hos MCI

Kongres og eventbureauet MCI har ansat Stellan Eriksson som økonomichef. Han kommerfra en stilling som økonomichef i mediatechselskabet Strossle.