Ny dansk besøgsrekord i Tyskland

Chef for Tysk Turistinformation i Danmark, Bo Schou Lauridsen, og Marie Zürnstein, chef for international marketing af Mecklenburg-Vorpommeren under Ferie for Alle i Messecenter Herning.

TURISME: Der var sidste år 3.325.000 danske overnatninger i Tyskland, en stigning på 0,9 pct., viser helt nye tal.

Tallene blev oplyst af chefen for Tysk Turist Information i Danmark, Bo Schou Lauridsen, til standby.dk under Ferie for Alle rejsemessen i Herning, hvor der var 24 tyske udstillere.

De største tyske regioner med flest danske rejsende var sidste år: Schleswig-Holstein, Berlin, Niedersachsen med bl.a. Harzen, samt Hamborg.

Den tyske stats officielle turistrepræsentation i Danmark, Tysk Turist Information, søsatte for nylig sin hidtil største og dyreste kampagne målrettet det danske publikum.

Bag kampagnen står to nordtyske delstater, Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern sammen med midttyske Niedersachsen og bystaterne Hamburg og Bremen.

Som eksterne partnere i kampagnen vil Scandlines og DSB tilbyde særlige ’Einsmuttur’ billetter, dog ikke i feriemånederne juni og juli og december.

Tysklands turistchef i Danmark, Bo Schou Lauridsen: ”I Danmark bruger vi udtrykket en smuttur når vi tager på en kort tur over til tante Oda. Med kampagnen knytter vi an til tysk og udbreder det gode danske begreb til at pege i retning af vores nordtyske naboer.”

Danskeres interesse for det nordtyske er i forvejen betydelig. De implicerede partnere tegner sig for 1,8 mio. overnatninger eller mere end 50 pct. af det samlede overnatninger (3,3 mio.) i Tyskland.”