Ny direktør i Sønderborg Lufthavn

Christian Berg.

Christian Berg.

LUFTFART: Efter ca. ni måneder uden direktør har den sønderlyske lufthavn en ny chef klar næste måned – hentet fra samme job i en anden dansk lufthavn. Endnu en dansk lufthavn søger i denne tid ny direktør.

Fra 1. marts har Sønderborg Lufthavn igen en direktør, nemlig 46-årige Christian Berg, der nåede næsten tre år som direktør i Odenses H.C. Andersen Airport.

Sønderborgs nye lufthavnschef afløser Anders Sørensen, der efter otte år sidste sommer overraskende blev ’fritaget for tjeneste’, som lufthavnens ejer, Sønderborg Kommune, skrev i en pressemeddelelse.

Christian Berg kom til Odense Lufthavn i 2013, som afløser for Peter J. Høgsberg, der blev hentet til direktørjob i Aarhus Lufthavn, som med kort varsel havde opsagt sin daværende chef, Ole Paaske.

Inden han begyndte i HC Andersen Airport var Christian Berg salgschef i Air Greenland. Sønderborgs nye lufthavnschef har en HA i erhvervsøkonomi fra Handelsskolen i København samt lufthavns- og luftfarts-relaterede kurser. I alt har han over 20 års ledererfaring i luftfart. Ud over Air Greenland også i de statsejede svenske lufthavne, Swedavia, samt SAS.

Direktør for Land, By og Kultur i Sønderborg Kommune, Inge Olsen, siger om valget: ”Vi gik efter profil, der kan bidrage til den videre drift af Sønderborg Lufthavn, støtte dens udvikling og have fokus på de mange jobs i tilknytning til lufthavnen.”

Christian Berg siger i pressemeddelelsen: ”Jeg ser i Sønderborg Lufthavn en virksomhed med gode muligheder for vækst på alle parametre, og den opgave ser jeg frem til at tage fat på med medarbejderne i lufthavnen. Og så glæder jeg mig til arbejdet med at skabe tværfagligt samspil, dynamik og synergi i forhold til lufthavnens mange interessenter.”

Sønderborg Lufthavne har kun én rute, Alsie Express op til fem flyvninger på hverdage til Københavns Lufthavn.

Også Karup Lufthavn søger i denne tid ny direktør som erstatning for Erik Jakobsen, der 1. april stopper af helbredsmæssige årsager – efter mere end 20 år på posten.