Ny flyrute er verdens længste

air india b777-200lrAir India vil flyve de 14.000 kilometer mellem Indien og San Francisco nonstop. Det varer 18 timer fra Bangalore i Indien til San Francisco

Ifølge Times of India forbinder ruten to af verdens vigtigste it-centre, og derfor regner Air India med masser af kunder.

De knap 14.000 kilometer skulle være rekord, men der er hård kamp om at have den længste rute. Der er flere, der er oppe i nærheden af de 14.000 kilometer, skriver politiken.dk.

Air India vil bruge en Boeing 777, som er et forholdsvist brændstofbesparende fly, og derfor kan tilbagelægge så lang en strækning uden tankning undervejs.

Andre ruter, der næsten er oppe på 14.000 kilometer, står bl.a. Emirates for. Fra 1. januar vil selskabet flyve 13.760 kilometer fra Dubai til Panama i ét stræk. Delta flyver de 13.500 kilometer mellem Johannesburg i Sydafrika og Panama. Qantas flyver 13.730 kilometer mellem Fort Worth i Texas og Sydney i Australien.

Den længste non-stop flyvning med et moderne passagerfly skulle ifølge Times of India være en 16.880 kilometer lang tur med en Boeing 747 fra London til Sydney. Turen varede 20 timer, men blev gennemført uden passagerer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.