I foråret 2024 forventer tyske 25hours Hotels at åbne sit andet hotel i København, denne gang på Papirøen, i midten. Hotellet får næsten operahuset, til venstre, som nabo. Illustration fra 25hours Hotels.

Ny hotelejendom i København skifter ejer

I 2024 forventer den tyske kæde 25hours Hotels at åbne sit andet hotel i København. Bygningen med det kommende boutiquehotel er netop blevet købt af en tysk ejendomsinvestor.

Med købet af bygningen som skal huse det kommende 25hours Hotel på Christiansholm, også kaldet Papirøen, gør tyske Union Investment Real Estate sit indtog på det skandinaviske hotelmarked, oplyser Union Investment i en pressemeddelelse.

Den globale franske hotelgigant Accor Hotels ejer halvdelen af den tyske kæde 25hours Hotels, der i marts i år åbnede sit første hotel i København. Hotellet, der hedder ”25hours Hotel Indre By,” ligger tæt på Rundetårn og er med sine 243 værelser det næststørste hotel til at åbne i København i år, det overgås kun af Scandic Spectrum med 632 værelser.

Bygningen på Papirøen med det kommende designhotel 25hours Hotel, der nærmest bliver nabo til Operahuset, vil indeholde 128 hotelværelser.

Salgsprisen nævnes ikke. Men Union Investment skriver i pressemeddelelsen, at købet af bygningen er foretaget af dets afdeling UniInstitutional European Real Estate, og at sælger er udviklingskonsortiet Christiansholms Ø, et joint venture mellem Danica Pension og projektudviklerne Nordkranen og Unionkul.

Et af Europas vigtigste hotelmarkeder
Andreas Löcher, chef for investeringsmanagement på hospitality-området hos Union Investment, siger i pressemeddelelsen: ”København er et af Europas vigtigste hotelmarkeder, som det er svært at komme ind på. Det glæder os derfor at komme ind på det skandinaviske hotelmarked med dette flagskibsprojekt. Hotellet vil appellere til både forretnings- og leisure-rejsende.

25hours Hotels er kendt for deres ukonventionelle, internationale design, der også kommer til at passe godt med Papirøens profil,” siger Andreas Löcher.

Udover sine 128 værelser får 25hours Hotel Copenhagen Paper Island en restaurant og blandt andet tre mødelokaler med plads til 120 personer. Selve hotelbygningen på Papirøen skal på en 25-årig aftale drives af firmaet Ennismore, et joint venture med hotelkoncernen Accor.

Avispapir
Christiansholm, der er en ny bydel med blandede funktioner, er en lille kunstig ø i Inderhavnen, der strækker sig fra Nordre Toldbod til Langebro.

Tidligere var Christiansholm lagerplads for det papir, som dagbladene brugte til at trykke aviser på, hvorfor tilnavnet Papirøen opstod.

Relaterede artikler:

Accor Hotels er tilbage i København

Københavns hotelboom er gået i stå

Tysk hotelkæde klar med direktør i Danmark