Firmarejsen koster kassen i USA

TURISME: Blandt de ti dyreste byer i verden for businesstrafik er halvdelen amerikanske byer med New York suverænt i top. Forretningsrejser og ferie blandes mere og mere i ny trend.

Hvis der skal spares på et firmas rejsebudget, kan bogholdere samt regnedrenge og -piger godt dirigere de ansatte uden om New York. Det er heller ikke nogen god idé at sende dem til Tokyo i en anden del af verden. Eller til Schweiz for den sags skyld.

Det er GBTA, Global Business Travel Association, som i en årsoversigt fastslår, at der i år har været et boom i businessdrejser, og man regner med en yderligere stigning på seks til syv procent det næste par år.

Der er imidlertid byer, som rammen for møder og kongresser, der er dyrere end andre. Der er ret så betydelige forskelle. Således ’verdens dyreste by for business trafik’ New York. Her skal et firma regne med en udgift pr. døgn på ca. 3.600 kr. inklusive hotel, forplejning og taxa pro persona

Tokyo følger godt med
Ud af de 10 dyreste byer sætter USA sig på de fem i følge GBTA. Det er i nævnte rækkefølge: New York, San Fransisco, Boston, Washington og Chicago. På de første pladser i den øvrige del af verden holder Tokyo føringen med en udgift på ca. 3.300 kr. for et business ophold i døgnet.

Tager vi springet til Europa kommer Schweiz som forventet i spidsen med Zürich, Basel og Geneve. Men, nu kan der jo være andre gode grunde til at rejse til de nævnte byer og være nødt til se bort fra priserne på fly, hoteller og andre udgifter.

Inden det hele går op i priser og regnestokke, fastslår GBTA en god udvikling for de meget rejsende. Det breder sig mere og mere, at firmarejsen slås sammen med familieturen og udvides fra nogle få dage til et ophold med familiemedlem i weekenden.

Andre forlænger businessophold med et ferieophold på en uge eller længere. Der er tilsyneladende ikke mere den berøringsangst for en sådan udvikling fra virksomhedens personaleafdeling.

x

Læs Også

Mere anerkendelse til FCM Travel Solutions

BUSINESS TRAVEL: FCM Travel Solutions nøjedes ikke med at hente trofæet hjem som bedste forretningsrejsebureau i Danmark. Nu kan prisen som verdens bedste erhvervsrejsebureau også pynte på trofæhylden.

Stort erhvervsbureau dropper dansk direktør

BUSINESS TRAVEL: Et af de største erhvervsrejsebureauer i Danmark har fra årsskiftet ikke en dansker som direktør eller salgschef på det danske marked – i stedet bliver der fjernstyring fra Sverige. Bureauet har Danmarks største private firmarejsekunde.

Forretningsrejsen er populær i de nordiske lande

Finnerne vil shoppe, svenskerne kan lide at bo på hotel, og nordmændene kan godt lide at slippe for de daglige pligter derhjemme. Det viser en undersøgelse BDC Travel.

Større rejsebudgetter i 2018

Flere rejser og flere penge til at booke fly og overnatninger for. Sådan ser 2018 ud ifølge en undersøgelse fra Business Travel Show.

BCD Travel i samarbejde med AirHelp

En ny service fra BCD Travel overvåger flyrejser og giver automatisk kunderne besked, hvis der kan søges kompensation for forsinkelser og flyaflysninger.

Tillægsydelser bliver stadig vigtigere

Det bliver mere og mere væsentligt for virksomhederne at få inkluderet principper i rejsepolitikken om brug af flyselskabernes tillægsydelser.