Firmarejsen koster kassen i USA

TURISME: Blandt de ti dyreste byer i verden for businesstrafik er halvdelen amerikanske byer med New York suverænt i top. Forretningsrejser og ferie blandes mere og mere i ny trend.

Hvis der skal spares på et firmas rejsebudget, kan bogholdere samt regnedrenge og -piger godt dirigere de ansatte uden om New York. Det er heller ikke nogen god idé at sende dem til Tokyo i en anden del af verden. Eller til Schweiz for den sags skyld.

Det er GBTA, Global Business Travel Association, som i en årsoversigt fastslår, at der i år har været et boom i businessdrejser, og man regner med en yderligere stigning på seks til syv procent det næste par år.

Der er imidlertid byer, som rammen for møder og kongresser, der er dyrere end andre. Der er ret så betydelige forskelle. Således ’verdens dyreste by for business trafik’ New York. Her skal et firma regne med en udgift pr. døgn på ca. 3.600 kr. inklusive hotel, forplejning og taxa pro persona

Tokyo følger godt med
Ud af de 10 dyreste byer sætter USA sig på de fem i følge GBTA. Det er i nævnte rækkefølge: New York, San Fransisco, Boston, Washington og Chicago. På de første pladser i den øvrige del af verden holder Tokyo føringen med en udgift på ca. 3.300 kr. for et business ophold i døgnet.

Tager vi springet til Europa kommer Schweiz som forventet i spidsen med Zürich, Basel og Geneve. Men, nu kan der jo være andre gode grunde til at rejse til de nævnte byer og være nødt til se bort fra priserne på fly, hoteller og andre udgifter.

Inden det hele går op i priser og regnestokke, fastslår GBTA en god udvikling for de meget rejsende. Det breder sig mere og mere, at firmarejsen slås sammen med familieturen og udvides fra nogle få dage til et ophold med familiemedlem i weekenden.

Andre forlænger businessophold med et ferieophold på en uge eller længere. Der er tilsyneladende ikke mere den berøringsangst for en sådan udvikling fra virksomhedens personaleafdeling.

x

Læs Også

Succesfuldt årsmøde i jysk rejsenetværk

Hotel LEGOLAND dannede rammen om årsmødet i det vestdanske rejsenetværk COTRA, der omfatter Travel Managers, flyselskaber og lufthavne.

Forretningsrejsende foretrækker bonuspoint frem for sikkerhed

Tre ud af 10 forretningsrejsende er globalt set villige til at ofre hotelsikkerhed for at få fat i de populære bonuspoint.

SMV’er har fået mere fokus på rejseudgifter

Stadigt flere små og mellemstore virksomheder administrerer deres rejseudgifter med samme fordele som store virksomheder, viser Egencia-undersøgelse.

Erhvervslivet kan have millioner til gode

Danske virksomheder har mulighed for at få penge tilbage for flybilletter, som aldrig er blevet brugt, lyder det fra BCD Travel.

Danmark har flest svenske forretningsrejser

Svenske erhvervsrejsende skal mest til København, danskerne til London og nordmænd til Stockholm, viser ny undersøgelse fra erhvervsrejsebureauet BCD – der kan få problemer, hvis kineserne nærlæser analysen. Her nævnes Hong Kong nemlig som et land.

Nye i bestyrelsen hos de danske travel managers

DBTA, den største forening i Danmark for travel managers, fik på sin generalforsamling nye medlemmer af bestyrelsen – og uddelt den årlige vandrepris fra Avis Biludlejning.