Ny lounge i Københavns Lufthavn

LUFTFART: Lufthavnen åbnede i går den første af to nye lounger, der kommer i år. I snit har lufthavnens foreløbig seks lounger ca. 5.000 rejsende hver dag, af dem er ca. en tredjedel ferierejsende.

Lounges i lufthavnen med ro, mad og drikke er ikke kun for særligt udvalgte. Alle kan købe sig adgang til de fleste af Københavns Lufthavns lounger. Det gælder også den 850 m2 nye Eventyr-luksuslounge i Finger C, efter paskontrollen, der åbnede i går.

Kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard: ”Med 36 destinationer til fjerne rejsemål har lufthavnen og flyselskaberne manglet en lounge efter paskontrollen. Den har vi nu – for forretningsrejsende og for de stadigt flere ferierejsende, der også ønsker at benytte lounges.”

Den nye Eventyr Lounge drives af handlingselskabet Menzies Aviation. Herfra siger Jakob Bo Andersen, stationschef hos Menzies i Københavns Lufthavn: ”Eventyr Loungen har 200 pladser, opdelt i forskellige zoner til afslapning eller arbejde.”

Den nye lounge har masser af strømstik, iPads til udskrivning af boardingkort, en bar og mulighed for at tage et bad.

”Vores ambition er at have det største udbud og tilbyde den bedste loungemad i Københavns Lufthavn,” siger Jakob Bo Andersen.

Den nye lounge ligger på toppen af Finger C med indgang ved gate C 26. ”Hele vejen rundt i loungen kan man nyde udsigten. Man får en 180 graders udsigt og kan se alle starter og landinger, kontroltårnet, Øresund med vindmøllerne og Øresundsbroen,” siger Jakob Bo Andersen.

Foreløbig har Menzies aftale med British Airways om brug af loungen, men der forhandles med en række flyselskaber om, at de skal kunne tilbyde Eventyr Lounge til deres passagerer.

Loungen er dog ikke forbeholdt rejsende på business class. Som i resten af lufthavnen kan man købe dagsbillet og benytte faciliteterne. Prisen i Eventyr Lounge er 250 kr.

Til oktober åbner yderligere en non-Schengen-lounge i Finger D. Bag den står det tyrkiske TAV Passport-selskab. Loungen kommer på 2 sal i Finger D og er dermed også i non-Schengen området, erfarer standby.dk. Loungen bliver på ca. 160 m2 og får omkring 60 siddepladser.

Inden loungeåbningen i går havde Københavns Lufthavn fem lounger: Aspire Lounge, Aviator Lounge, CPH Apartment, SAS Gold Lounge og SAS Lounge.

SAS-loungen er den største, mens CPH Apartment er lufthavnens egen lounge, drevet af handlingselskabet Aviator.

Omkring halvdelen af loungegæsterne har adgang via deres flybillet – resten via medlemsprogrammer som f.eks. Priority Pass eller ved at købe adgang på rejsedagen.