Et kig ind i den nye Primeclass Lounge i Københavns Lufthavn.

Ny lounge i Københavns Lufthavn

Passagererne i lufthavnen kan nu vælge mellem otte lounger, den seneste er netop åbnet med plads til 61 gæster.

Tyrkiske TAV Operation Services skulle i december sidste år have åbnet sin Primeclass Lounge i Københavns Lufthavn, TAV’s lufthavnslounge nummer 57. Men åbningen måtte udskydes til denne måned, hvor Primeclass-loungen ved Finger D nu er taget i brug. Der kan købes adgang til loungen for 229 kroner.

I snit har lufthavnens nu otte lounger med omkring 6.000 gæster om dagen – hver tredje loungegæst er en ferierejsende, har lufthavnen tidligere oplyst. Og med den nyåbnede Primeclass Lounge har lufthavnens lounger nu samlet 1.376 siddepladser.

Alene sidste år kom der to nye lounger i Københavns Lufthavn, Atelier Relaxium i Terminal 2 med 150 pladser, drevet af handlingselskabet Aviator – mens Eventyr Lounge i Finger C åbnede med 200 siddepladser fordelt på 850 kvadratmeter, drevet af handlingselskabet Menzies Aviation.

Oversigt over loungerne i Københavns Lufthavn – klik på illustrationen for at se den i større format.

Loungerne i Københavns Lufthavn
Nævnt efter antal siddepladser ser listen over loungerne i Københavns Lufthavn sådan ud:

SAS Lounges i Terminal 3; der er i alt 570 siddepladser i de to SAS-lounger.

Aviator lounges i Terminal 2 har samlet 240 pladser. Også her er der tale om to lounger, selve Aviator-loungen samt loungen der tidligere hed CPH Apartment. Sidstnævnte er dog lukket til sommer som led i udbygningerne i lufthavnen. Hertil kommer  Atelier Relaxium i Terminal 2 med 150 pladser, også drevet af handlingselskabet Aviator.

Eventyr Lounge i Finger C har 200 siddepladser, mens Aspire Lounge i Terminal 2 har 145. Primeclass Lounge i Finger D rummer 61 pladser, mens Regus Business Lounge på landside – altså før sikkerhedskontrollen – har siddeplads til 60 gæster.

Har man som rejsende ikke en flybillet, der giver lounge-adgang, kan der i de fleste af lufthavnens lounger købes adgang for mellem 150 og 250 kr.

 

Relaterede artikler

På vej mod 1.500 pladser i lufthavns-lounger

Ny farverig lounge i Københavns Lufthavn

Emirates opgraderer sin flyvende bar og lounge

x

Læs Også

Nordic Seaplanes udvider med rundflyvninger

Efter en kort vinterpause, hvor vandflyet har været til serviceeftersyn i Schweiz, starter, Nordic Seaplanes sæsonen den 20. februar.

Lille fremgang i danske lufthavne

Der var sidste år samlet en procent flere afrejsende passagerer fra de danske lufthavne – det rakte dog til en ny rekord, viser statistik fra Trafikstyrelsen.

Sikkerhedskontrol konfiskerede 25.000 genstande

Sidste år inddrog sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn blandt andet tusindvis af knive, dolke, sakse og legetøjsvåben fra passagerernes håndbagage.

Forventer færre flypassagerer i år

Efter et meget flot 2017 forudser Airports Council International en gennemsnitlig afdæmpning af væksten i år hos de europæiske lufthavne.

Fire millioner SAS-passagerer med eksterne flyselskaber

SAS-ruter fløjet af andre flyselskaber står for 27 procent af SAS’ samlede antal flyvninger, og de eksterne flyselskaber har også en rolle som 'forsøgslaboratorium'.

SAS kigger på nye langruter

SAS har flere konkrete destinationer på sin ønskeseddel, men må formentlig vente til selskabet får sine nye langrutefly.