På vej mod 1.500 pladser i lufthavns-lounger

Atelier Relaxium-loungen er den nyeste i Københavns Lufthavn. Den drives af handlingselskabet Aviator, der forventer, at loungen årligt vil tiltrække cirka 125.000 gæster.

LUFTFART: Københavns Lufthavn har allerede fået to nye lounger i år og endnu en er på vej. I snit har lufthavnens foreløbig syv lounger op mod 6.000 gæster om dagen – hver tredje er en ferierejsende.

Med den kommende Primeclass Lounge, der åbner næste måned i Finger D, kommer lufthavnens snart otte lounger op på samlet at have 1.376 siddepladser. Det viser opgørelse som lufthavnen har lavet for standby.dk

Nævnt efter antal siddepladser ser listen sådan ud: SAS Lounges i Terminal 3; der er i alt 570 pladser i de to SAS-lounger.

Aviator lounges i Terminal 2 har samlet 240 pladser. Også her er der tale om to lounger, selve Aviator-loungen samt loungen der tidligere hed CPH Apartment. Sidstnævnte er dog lukket til næste sommer som led i udbygningerne i lufthavnen.

Atelier Relaxium i Terminal 2 har 150 pladser; det er lufthavnens nyeste lounge, der blev åbnet tidligere på måneden. Eventyr Lounge, også åbnet i år, i Finger C har også 150 siddepladser.

Aspire Lounge i Terminal 2 har 145 pladser. Primeclass Lounge i Finger D åbner næste måned med 61 pladser.

Regus Business Lounge på landside – altså før sikkerhedskontrollen – har siddeplads til 60 gæster.

Her en oversigt over loungerne i Københavns Lufthavn – klik på illustrationen for at se den i større format.

Køb adgang til loungerne
Har man som rejsende ikke en flybillet, der giver lounge-adgang, kan der i de fleste af lufthavnens lounger købes adgang for mellem 150 og 250 kr.

Tidligere i år sagde kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard: ”Tiderne har ændret sig. Lounges er ikke længere kun for business class- og forretningsrejsende. I dag kan man købe sig adgang til de fleste lounges. Det betyder, at hver tredje loungegæst i dag i snit er ferierejsende.”

Relaterede artikler:

Ny farverig lounge i Københavns Lufthavn

SAS dropper lounge og fast track i mange lufthavne

Billunds lufthavnslounge får ny hæder