I samarbejde med de belgiske jernbaner, SNCB, der kører toget til og fra den belgiske grænse, har de østrigske jernbaner, ÖBB, netop sat ny Nighjet-nattog-forbindelse på sporet mellem Wien og Bruxelles. Pressefoto fra ÖBB, Harald Eisenberger.

Ny nattog-forbindelse i Europa

De østrigske jernbaner har åbnet ny rute med sit nattog-koncept, Nightjet, med to afgange om ugen mellem Wien og Bruxelles i hver retning. Senere i år åbner ÖBB mellem Wien og Amsterdam.

Den nyeste Nightjet-rute fra ÖBB, Österreichische Bundesbahnen, kører til at begynde med to gange om ugen mellem hovedbanegårdene i Wien og Bruxelles.

De østrigske jernbaner, ÖBB, har foreløbig 27 nattog-ruter; den nyeste er mellem Wien og Bruxelles. Pressefoto fra ÖBB, Harald Eisenberger.

ÖBB, der er blandt Europas største udbydere af nattog, sender søndage og onsdage nattoget mod Bruxelles afsted fra Wien klokken 20.38. Det stopper blandt andet i Nürnberg og Køln inden det ankommer næste dag klokken 11 i Bruxelles – en samlet rejsetid på over 14 timer.

Toget kører den modsatte vej, fra Bruxelles mod Wien på mandage og torsdage via München og Innsbruck.

“For at kæmpe mod klimaforandringer må vi køre mere i tog og flyve mindre. Men det kræver også, at togoperatører som ÖBB fortsætter med at udbygge deres netværk af nattog,” siger Alexander Egit, direktør for Greenpeace i Central- og Østeuropa.

Ifølge ÖBB svarer det antal passagerer, togselskabet transporterer i sine ruter med nattog til 12.000 flyvninger på kortere ruter indenfor Europa. ÖBB siger, at klimabelastningen ved at køre i tog mellem Wien og Bruxelles svarer til 40 kilo kvælstof mod næsten ti gange så meget ved at foretage samme rejse med fly.

Over 1.000 kroner for sovekupé
Nattog, mener ÖBB, kan konkurrere med flyvninger på strækninger på op mod 2.000 kilometer.

Ifølge den engelske avis The Guardian koster den billigste billet på nattoget, hvor den rejsende blot har et sæde, cirka 225 kroner, 30 euro for en enkeltbillet. Vil man ligge ned i en kupé med fra fire til seks sovepladser, starter priserne ved cirka 1.000 kroner.

ÖBB og dets partnere har foreløbig 27 ruter med nattog til byer i Belgien, Italien, Schweiz og Tyskland. Inden årets udgang forventer togselskabet også at sende nattog til Amsterdam.

Relaterede artikler:

Europas største indenrigsflyrute er truet

Rullende miljøreklame for togrejser

SWISS udvider flytog med otte nye destinationer