SWISS og Swiss Federal Railways (SBB) udvider samarbejdet omkring flytoget i Schweiz. Foto: SWISS/SBB

SWISS udvider flytog med otte nye destinationer

Et samarbejde mellem SWISS og det nationale togselskab i Schweiz bliver udviklet yderligere med i alt otte nye destinationer for flytoget.

SWISS og Swiss Federal Railways (SBB) har tidligere lanceret et nyt strategisk samarbejde, og nu tager de to parter et skridt yderligere for at styrke deres fælles produkt.

Således er det besluttet at udvide antallet af destinationer med det såkaldte ’Flugzug’, som i øjeblikket kører mellem Zürich Airport og togstationerne i Basel og Lugano. Det sker som led i en voksende efterspørgsel fra rejsende om at kunne kombinere fly og tog ved indenrigsrejser i Schweiz.

Formålet er at forbinde større schweiziske byer og turistdestinationer med SWISS’ rutenet. SWISS og SBB ønsker, at togrejser skal være en integreret del af muligheden for at tage til og fra SWISS’ base i Zürich Airport.

De to parters flytog-produkt udvides i løbet af 2020 med flere nye destinationer. Det betyder, at flyrejsende inden længe vil kunne tage til og fra lufthavnene i Basel, Lugano og Zürich via de større byer Bern, Lucerne, Andermatt, Interlaken og Zermatt. Ruterne til de forskellige byer vil desuden få tilknyttet et SWISS-flynummer på sig for at tilbyde optimale betingelser.

Vil gøre det let for kunderne
Hos SWISS ser man frem til, at de nye destinationer giver flyrejsende endnu flere muligheder for at rejse rundt i alpelandet.

”Dette intensiverede samarbejde med SBB vil give rejsende mulighed for at udnytte både luft- og jernbanetransport optimalt, hvor det giver mening at gøre det rent økonomisk og miljømæssigt. Ved at udvide disse ’Flugzug’-ruter kan vi give vores kunder overalt i Schweiz de bedst mulige togforbindelser til og fra vores globale rutenetværk,” siger Thomas Klühr, koncernchef i SWISS.

SBB vurderer, at både Schweiz og turismesektoren vil drage stor fordel af det forstærkede strategiske partnerskab.

”Vi vil gøre det så let som muligt for kunden at købe billet fra for eksempel Hong Kong til Interlaken i én enkel bookingproces. Dette vil både forenkle planlægningen og hjælpe med at beskytte miljøet,” siger Andreas Meyer, administrerende direktør i SBB.

Overvejer bagageaflevering på togstationer
SWISS og SBB udvider desuden tilgængeligheden mellem Zürich Airport og de italiensktalende regioner i Schweiz. Bellinzona og Locarno bliver således tilføjet flytogets rutenet, ligesom Ticino også vil komme med ved åbningen af Ceneri Base-tunnelen i december 2020.

Samarbejdet vil også blandt andet blive styrket ved, at SWISS kan drage fordel af SBB – og omvendt – ved driftsforstyrrelser af enten tog- eller flytrafikken. Parterne overvejer desuden en løsning, hvor flypassagerer, der først skal med tog, allerede på stationerne kan aflevere bagagen.

Det strategiske samarbejde mellem SWISS og SBB er en langsigtet satsning med de første forventede tekniske ændringer i begyndelsen af 2020.

 

Relaterede artikler:

Swiss klar med ny First Class Lounge

Fire nye SWISS-destinationer

Danske rejsebranchefolk smagte schweizisk kogekunst