Ny partner skifter navn

Verdens største flyalliance, Star, fik i går, onsdag, sit 28. medlem – græske Aegean Airlines. Men flyselskabet skifter næste år navn til et mere kendt, flyvende græsk varemærke.

 
Athen: 11 år efter sin start blev Aegean Airlines, Grækenlands største flyselskab siden 2008, onsdag medlem af Star Alliance.
Alliancen fik sidste måned sit medlem nr. 27, brasilianske TAM Airlines.

 
Men det græske flyselskab beholder ikke sit navn så meget længere. Fra en endnu ikke fastsat dato, formentlig næste år, bliver navnet ændret til Olympic Air.

Olympic startede for 50 år siden som Olympic Airways, gik konkurs og fløj videre som Olympic Airlines, der også krakkede, inden det for nogle år siden blev til Olympic Air.

 
Ejerne af Aegean Airlines og Olympic Air er enedes om at sammensmelte de to flyselskaber under det mere kendte navn Olympic Air, oplyste Theodore Vassilakis, bestyrelsesformand i Aegean Airlines, onsdag på pressemøde i Athen i forbindelse med optagelsen i Star Alliance.
 

Her sagde han til Take Off, at Aegean ingen planer har om at åbne på Københavns Lufthavn. SAS flyver dagligt på ruten, der også betjenes af Cimber Sterling samt Norwegian.
SAS ser frem til tæt samarbejde med Aegean, der har 17 indenrigsdestinationer i Grækenland. SAS havde håbet dette codeshare-samarbejde havde været klar til i går, men Aegean nåede det ikke. Nu forventer SAS at det sker inden årets udgang. Det giver også muligheder for bonuskunder, især når de skal på ferie.
 

Aegean havde sidste år 6,6 mio. passagerer og 30 fly, hovedparten er nye Airbus 320 og Airbus 321.

 
Take Off har i morgen, fredag, flere nyheder fra sammenkomsten hos Star Alliance i Athen.  Med Aegean Airlines har Star Alliancens medlemmer nu 21.200 daglige flyvninger til 1.172 lufthavne i 181 lande.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten