Ny sikkerhed giver forsinkelser

33BF1B3900000578-3569797-image-a-8_1462212084069Den ekstra sikkerhedskontrol ved Bruxelles Internationale Lufthavn har medført forsinkelser og missede fly.

Den belgiske hovedlufthavn genåbnede mandag omkring 80% af sin afgangsterminal, men passagererne beklager sig over, at den politikontrol, der foregår inden de rejsende får adgang til terminalen ikke blot betyder forsinkelser på flere timer, men har skabt en ny sikkerhedsrisiko på grund af de mange passagerer, der står og venter på politi-kontrollen.

Blandt de strandede passagerer var tidligere statsminister Yves Leterme, som ikke nåede sit fly til Budapest efter at have ventet to timer og 40 minutter.

“I de kommende uger vil jeg tænke mig om en ekstra gang inden jeg vælger Bruxelles Lufthavn”, siger han til den belgiske avis Het Laatste Nieuws. “Jeg tror, Paris er et bedre valg”.

Lufthavnene i Paris, Amsterdam og Düsseldorf nås let og hurtigt med højhastighedstog fra Bruxelles, og sammen med passagerkaos i Bruxelles Lufthavn kan det give yderligere økonomiske tab for flytrafikken.

Bestyrelsesformanden for lufthavnen, Marc Descheemaecker, skriver på sin Facebook: ”Forbandet! Her knokler vi dag og nat i 40 døgn for at få lufthavnen genåbnet, og så fastholder nogle repræsentanter for politiet, deres bizarre præ-check in. Stop det! Vi skyder os selv i foden og bliver til grin i udlandet”.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.