Den varslede storstrejke på de tyske jernbaner fra søndag aften til tirsdag midten, herunder for fjerntog, er afblæst. Arkivpressefoto: Deutsche Bahn.

Afblæser stor tysk togstrejke

Den store togstrejke i Tyskland fra søndag til tirsdag midnat er afblæst. Men der vil alligevel være uregelmæssigheder hos Deutsche Bahn. Dansk rejsebureau ville hente gæster hjem med bus.

Der bliver alligevel ingen stor, landsdækkende togstrejke i Tyskland fra søndag aften til tirsdag midnat. Alene Deutsche Bahns fjerntog kører i snit dagligt med over 400.000 passagerer. DB advarer dog mod uregelmæssigheder som følge af den nu afblæste strejke.

Uenighed om løn- og arbejdsforhold havde fået den store tyske fagforening for jernbaneansatte, EGV (Eisenbahn- und Verkehrsgewerkschaft) med 230.000 medlemmer (heraf 180.000 hos DB), til at varsle ny landsdækkende strejke. Strejketruslen fik det tyske DSB, Deutsche Bahn, til blandt andet at aflyse alle fjerntog i Tyskland i den 50-timer lange bebudede strejkeperiode.

Men lørdag fandt parterne – DB og EGV – tilsyneladende hinanden og genoptager forhandlingerne. Baggrunden var, at Deutsche Bahn havde bedt om hastemøde lørdag i arbejdsretten i Frankfurt. En begrundelse for ønsket om arbejdsrettens mægling var, at den bebudede strejke efter DB’s mening var ude af proportioner og skadelig for tredjepart (for eksempel togpassagerer)

Ved mødet lørdag i arbejdsretten afblæste EVG sin bebudede strejke, hvorefter fagforeningen genoptager forhandlingerne med Deutsche Bahn, skriver blandt andet nyhedsbureauet Reuters.

Påvirkninger af togtrafik trods afblæst strejke
Deutsche Bahn, der havde aflyst alle sine fjerntog i Tyskland som følge af den varslede strejke, skriver nu på sin hjemmeside: ”Selv om EVG’s strejke er blevet afværget, vil der stadig de kommende dage være påvirkninger for både fjern- og regionaltog.”

Et af de største danske rejsebureauer for togrejser, Best Travel i Frederikshavn, stod også til at blive ramt af den nu afblæste tyske togstrejke.

Det oplyste Rune Thomassen, Best Travels administrerende direktør, fredag eftermiddag til Standby.dk: ”Vi har en gruppe på 20 togrejsende i Berlin, de skal hjem mandag.” Her ville Best Travel sende en bus til Berlin og derfra køre sine danske rejsende til Danmark.

På tirsdag har Best Travel en gruppe på 40, der er rejst med tog til Holland. De skulle efter nødplanen køres i bus til den dansk-tyske grænse, hvor de fra Padborg kunne fortsætter med danske tog.

Sidste år solgte Deutsche Bahn to milliarder passagerbilletter til alle DB’s tog. I år forventer DB samlet 150 millioner passagerer med sine fjerntog. Tysk Turist Information i Danmark oplyste tidligere på ugen til Standby.dk, at cirka ni procent af danske rejsende til Tyskland kører med toget.

 

Relaterede artikler:

Stort rejsebureau sælger stadig flere togrejser

DSB gør sig køreklar til flere udlandsruter

Rejsekoncern vil fokusere endnu mere på tog