Det svenske jernbaneselskab Snälltåget får fra midten af maj til sidst i september to daglige afgange mellem Stockholm og Københavns Hovedbanegård. PR-foto: Snälltåget.

Ny togrute mellem Stockholm og København

Mellem 16. maj og 29. september kører det svenske jernbaneselskab Snälltåget på seks timer to gange dagligt i hver retning mellem Stockholm og København. Undervejs er der ni stop i Sverige.

Snälltåget har i forvejen en daglig rute mellem Stockholm og Malmø; det er dén, der nu forlænges til Københavns Hovedbanegård i sommersæsonen.

Den billigste pris for en enkeltbillet er 299 svenske kroner, cirka 200 danske kroner. Der er afgang fra Stockholm klokken 09.33 og 16.20, mens Snälltåget mellem 16. maj og 29. september kører fra Københavns Hovedbanegård klokken 07.02 og klokken 16.07.

Den hurtigste tid for strækningen er lige under seks timer, skriver Snälltåget i en pressemeddelelse. Fra Stockholm mod København er der stop i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv, Lund og Malmø. Mellem Stockholm og Malmø kører Snälltåget også med en spisevogn, ”Krogen.”

I pressemeddelelsen siger Marco Andersson, kommerciel chef hos Snälltåget: ”Direkte tog til og fra København betyder en bedre togrejse for mange af vores passagerer. Tidligere kunne vi kun tilbyde forbindelse til København ved at passagererne i Malmø skiftede til Øresundstoget. Når vi nu kan tilbyde en direkte forbindelse, håber vi også, at det vil betyde flere passagerer hos Snälltåget.”

Har også europæisk rute med stop i Ørestad
I op til 220 dage om året kører Snälltåget også ruter fra Sverige via Danmark til Hamborg, Berlin og, om vinteren, de østrigske alper.

Denne tur til Østrig blev også kørt sidste sommer med en enkelt afgang – rejsetiden fra Stockholm til Østrig var omkring 20 timer. I Danmark stoppede sommerudgaven af Snälltåget til Østrig i Høje Taastrup, Odense og Kolding samt i Østrig i Salzburg, Zell am See, Kitzbühl og Innsbruck.

I øvrigt har det svenske DSB, SJ, et nattog, SJ Euronight, fra Stockholm via København og Hamborg til Berlin; en samlet rejsetid på 15 timer. Der køres også dagligt i den modsatte retning fra Berlin via Hamborg og Danmark til Sverige.

På vejen fra Stockholm stopper toget i Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Lund og Malmø, hvorfra det kører ind i Danmark med stop i Københavns Lufthavn og Odense på vej til Tyskland.

 

Relaterede artikler:

Deutsche Bahn og fagforening enig om strejkestop

DSB får nye udenrigsruter og bedre bookingsystem

Nyt europæisk nattog kører nu også til Prag