Mora de Rubielos, der ligger nordvest for Valencia, er en af de 150 spanske landsbyer der fremhæves i den nye turisme-app. Prfoto fra Den Spanske Stats Turistbureau

Ny turistapp viser magiske spanske landsbyer

De spanske turistmyndigheder introducerer nu app’en “Pueblos Mágicos de España.” Den giver mulighed for at opdage og udforske omkring 150 større og mindre spanske landsbyer.

Det spanske Pueblos Mágicos de España-netværk omfatter cirka 150 kommuner spredt over hele landet, hvor man kan opleve en charmerende atmosfære.

Det skriver det statslige Spanske Turistbureau i Danmark i en pressemeddelelse. Her i fremhæves det, at mange spanske landsbyer gemmer på skatte af kultur, traditioner og naturskønhed.

Med app’en “Pueblos Mágicos de España” får man adgang til information om de udvalgte landsbyer. Appen gør det muligt at udforske, se anbefalede ruter, gastronomiske lækkerier og kulturelle begivenheder.

Bag app’en står et initiativ drevet af Institut for Lokal Udvikling og Sociale Studier (IDL), en non-profit-organisation med en 20-årig historie inden for lokal udvikling og turismefremme. “Magiske Landsbyer i Spanien” er et kvalitetsinitiativ, der garanterer en unik oplevelse for besøgende og bidrager til fremme af de deltagende landsbyers kulturarv og turismeudvikling, oplyses det.

Gaver for at besøge et vist antal landsbyer
App’en har også et Magisk Pas til at markere de landsbyer, brugeren af app’en har besøgt. Foretrækker man et fysisk pas, kan man digitalisere det fra appen og blive en Mesterrejsende. Som en ekstra belønning kan man modtage gaver efter at have besøgt en vis mængde landsbyer, står der i pressemeddelelsen.

Kvaliteterne, som en by skal opfylde for at blive betragtet som en del af “Pueblos Mágicos de España”, er krævende. Det første skridt er at sikre let adgang til kommunen, samt museer og fortolkningscentre, der hjælper besøgende med at forstå byens oprindelse. Derefter ser man på de korrekt bevarede civile og religiøse monumenter, der afspejler den arkitektoniske arv.

Lige så vigtigt er vandrestier og aktiviteter inden for aktiv turisme, samt festivaler og traditioner, der holder den lokale kultur og skikke i live. Magiske byer skal også have panoramiske udsigtspunkter, hvorfra man kan beundre landskaber og omgivelser. Endelig skal alle byer på listen servere lokal gastronomi af høj kvalitet samt lokale produkter.

Spanien i top hos danske turister
Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark offentliggjorde i marts de danske ankomsttal til Spanien for sidste år. Det blev til 1,191 millioner danske ankomster mod 1,145 millioner året forinden, i 2022; de fleste danskere havde sidste år mellem fire og syv overnatninger i Spanien. De mest brugte opholdsformer er lejligheder, ferieboliger eller hotel.

Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark, der i øvrigt fejrer 60-års jubilæum i år, har også en top-tre over regioner flest danskere sidste år besøgte.

Listen blev toppet af De Kanariske Øer med 25,6 procent af de danske besøgende, tæt fulgt af Andalusien med blandt andet Malaga og 25,3 procent af de danske ankomster. På tredjepladsen kom de Baleariske Øer med blandt andet Mallorca, der tiltrak 16,2 procent af de danske ankomster til Spanien sidste år.

 

Relaterede artikler:

Spaniens turistråd i samarbejde med Lonely Planet

Overrendt spansk landsby får spærretid for turister

Spansk rejsemål ny på førstepladsen over danske rejsefavoritter