Pia de Place er fra 1. februar ny turistchef for Ribe, Esbjerg og Fanø. Foto via Business Esbjerg.

Ny turistchef for Esbjerg og Fanø

Den hidtidige turistchef for Esbjerg, Ribe og Fanø skal være campingpladsejer. Afløseren har jobbet året ud, hvor kommunerne Esbjerg og Fanø muligvis skal med i et nyt destinationsselskab.

Projektleder Pia de Place fra Business Esbjerg afløser Jane Madvig Søndergaard som turistchef i Ribe, Esbjerg og Fanø.

Jane Madvig Søndergaard har valgt at forfølge drømmen om at blive ejer af Vejlby Fed Strand Camping på Fyn; i stedet har Business Esbjerg udnævnt Pia de Place som konstitueret turistchef fra 1. februar.

Klik for stort format. Esbjerg og Ribe kommuner tiltrækker turister indenfor leisure, men i Esbjerg navnlig også på erhvervsområdet. Her er det Skibsbroen i Ribe. Foto: Visit Ribe.

Pia de Place har sit kommende nye job som turistchef til årets udgang, hvor det forventes, at et nyt turismeselskab i det sydvestjyske område bliver etableret, og at der i den forbindelse også kommer en ny organisering på tværs af Fanø og Esbjerg kommuner.

Det oplyser Business Esbjerg i en pressemeddelelse. I denne siger direktør i Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk:

”Jane Madvig Søndergaard har i mange år været et kendt ansigt i turismeerhvervet i Ribe, Esbjerg og på Fanø, og hun har på glimrende vis fungeret som turistchef i Fanø og Esbjerg kommuner. En god og personlig turismeservice overfor de mange gæster har stået Janes hjerte nært, og hun har samtidig formået at samle turismeerhvervet på tværs af by- og kommunegrænse, så turismeindsatsen nu er mere sammenhængende og slagkraftig end nogensinde før.”

Esbjerg og Fanø har mange leisure- og erhvervsturister
Turismen i Esbjerg og Fanø kommuner er i en positiv udvikling. Der kommer flere gæster til området, turismevirksomhederne udvikler nye oplevelser og arbejder tættere sammen ligesom markedsføringen er styrket, hedder det i pressemeddelelsen.

”Med Pia de Place får vi en strategisk og initiativrig turistchef, som er godt kendt hos de mange turismevirksomheder. Pia har stået i spidsen for genfødslen af vores mødeturismeindsats Meet & More og hendes gode samarbejdsevner og viljen til at få ting til at ske, er egenskaber som vil gavne turismen i de to kommuner,” siger Susanne Nordenbæk.

Selv siger den kommende turistchef Pia de Place i pressemeddelelsen:

”Der ligger en række spændende nye opgaver foran os i 2020. Vi har blandt andet søsat et nyt ferieturisme partnerskab, der skal være med til at tiltrække flere feriegæster. Samtidig fortsætter vi udviklingen af vores mødeturisme under Meet & More-brandet, som allerede har bevæget sig godt ind på markedet for møder og konferencer både i Danmark og de nærmeste udenlandske markeder.”

Ny destinationsselskab
I dag er kommunerne Esbjerg og Fanø med i destinationsselskabet Destination Sydvestjylland, der måske også får Tønder kommune med ombord. Beslutningen skal være truffet inden årets udgang.

Tidligere har også Varde været med i Destination Sydvestjylland, men skiftede til Destination Vesterhavet med ikke mindst Ringkøbing-Skjern.

Til STANDBY.dk siger direktør i Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk:

”Sidste år var der omkring 600.000 turismerelaterede overnatninger indenfor leisure og erhverv i Esbjerg kommune, mens Fanø kommune havde cirka 816.000 turisme-overnatninger i blandt andet ferieboliger. Vores største turismegrupper er generelt tyskere og danskere, mens Ribe er lidt en undtagelse, der trækker turister til fra hele verden.

Esbjerg kommune er en meget mangfoldig destination, der arbejder med flere facetter – herunder byturisme og erhvervsturisme,” siger Susanne Nordenbæk og fortsætter:

”Vi har masser af oplevelser til turisterne indenfor alt fra shopping, handel og kultur. Blandt vores største attraktioner er Fiskeri- & Søfartsmuseet, Vadehavscentret, Ribe Vikingecenter, Jacob A. Riis Museum i Ribe, hvor der også snart kommer et Heksemuseum.”

Relaterede artikler:

Stadig flere kommuner med i et destinationsselskab

Destination Vesterhavet klar med turismedirektør

Danmark tjener milliarder på udlejning af ferieboliger