Den nye tyrkiske turistminister er blandt andet medejer af Maxx Royal Hotels, der har hoteller på den tyrkiske middelhavskyst ved Belek og Kemer. Arkivfoto.

Ny tyrkisk turistminister ejer flyselskab og hoteller

Tyrkiet har fået ny regering – den nye turistminister er blandt andet medejer af flyselskabet Atlas Global ligesom han har interesser i hoteller og rejsebureauer.

Efter præsidentvalget for nylig i Tyrkiet har landets stærke mand, præsident Erdogan, ommøbleret regeringen og har blandt andet overtaget posten som statsminister.

Den nye regering består blandt andet af forretningsfolk, en af dem er den nye turistminister, Mehmet Ersoy, der har en række aktiviteter indenfor tyrkisk turisme. Han grundlagde i 1991 turistselskabet ETS (Ersoy Turistik Servisleri) Tur/Etsgroup ligesom han med sin tvillingbror, Murat, for eksempel er medejer af det tyrkiske flyselskabet Atlas Global.

Ifølge tyrkiske medier har Etsgroup ialt 13 femstjernede hoteller med ialt 12.000 hotelsenge. De har hotelkæderne Voyage hotels med syv hoteller, to Maxx Royal Resorts og Elexus Hotels & Resorts & Spa, sidstnævnte har også et hotel på Nordcypern, som Tyrkiet besatte i 1974. Kun Tyrkiet anerkender Nordcypern som et selvstændigt land. Selve Cypern er en selvstændig stat og blandt andet medlem af EU.

Ersoy-brødrenes mest kendte luksushoteller i Tyrkiet regnes for at være de to Maxx Royal Hotels med hoteller i Belek og Kemer i området omkring den tyrkiske middelhavsby Antalya. Ifølge tyrkiske medier koster overnatning på luksushotellerne Maxx Royal Hotels omkring 400 euro, cirka 3.000 kroner.

Har lukket flyrute til København
I 2004 købte Ersoy-brødrene halvdelen af aktierne i flyselskabet Atlasjet, der siden 2015 har heddet Atlas Global. To år senere overtog de fuld kontrol med flyselskabet.

Atlas fløj i knap to år fra Istanbul til Københavns Lufthavn, men lukkede ruten i april i år.

Tyrkiet havde i øvrigt i de fem første måneder af i år 11,5 millioner udenlandske ankomster. Det er en stigning på 30,8 procent i forhold til de samme måneder sidste år, oplyser landets ministerium for kultur og turisme forleden.

Totalt forventer Tyrkiet i år 40 millioner udenlandske turister.

Relaterede artikler:

Stor turistvækst i Tyrkiet

Her er danskernes charterfavoritter

Mest for pengene i Grækenland