Strandene på Mallorca er et sikkert trækplaster for blandt andet charterturister. Her er det fra Alcudia, Foto: Bravo Tours.

Her er danskernes charterfavoritter

Hvor kan man møde sine naboer – og hvor kan man måske undgå dem når der holdes charterferie. Et af Danmarks største charterrejsebureauer har lavet aktuel opgørelse.

Bravo Tours, Danmarks tredjestørste charterrejsebureau, udbyder under sommerens igangværende skoleferie cirka 30.000 rejser – og har gennem hele dette år cirka 180.000 rejser til salg. Dets tre største destinationer denne sommer bliver Mallorca, Kreta og Rhodos.

For netop nu og de kommende uger byder på ferie for mere end 3,5 millioner danskere. Mange vælger en uge eller to under sydens sol – men hvor rejser de hen? Svaret er kort, siger Bravo Tours: de gode, gamle og velkendte rejsemål hitter stadig.

”Der er størst chance – eller risiko – for at møde din nabo i Grækenland og Spanien, nærmere bestemt på Kreta og Mallorca. De har været favoritrejsemål i mange år, og er det stadig,” siger Peder Hornshøj, administrerende direktør i Bravo Tours.

Og spørges Bravo Tours’ rejseambassadør, Stig Elling, er det slet ikke så mærkeligt med disse favoritdestinationer:

”Vi danskere er lidt af nogle vanedyr, når det kommer til ferie. Vi vil gerne være sikre på, at ferien bliver en succes. Derfor rejser mange til det samme sted år efter år, for så skal de ikke bruge tid på at finde en god restaurant eller en lille købmand – de ved, hvor det er,” siger han.

Ekstra fly
”Bravo Tours har sat ekstra fly ind til Mallorca, Tyrkiet og Kreta denne sommer, men også her er hoteludvalget efterhånden begrænset,” siger Peder Hornshøj.

Vil man noget mere anderledes i sin ferie, så anbefaler Stig Elling mere ukendte rejsemål i for eksempel Grækenland. ”Det er en mulighed at søge de mindre kendte, men unikke og charmerende rejsemål som Zakynthos, Loutraki, Tolo og Nafplio,” siger Stig Elling, der også anbefaler Azorerne og Calabrien i Syditalien, som han selv “opfandt” for over 30 år siden.

Sommerens mest efterspurgte rejsemål hos Bravo Tours er: Mallorca, Kreta, Rhodos, Costa del Sol og Algarve på sydkysten af Portugal.

Ifølge Bravo Tours er denne sommers mest unikke rejsemål: den portugisiske øgruppe Azorerne, Tolo/Nafplio samt Loutraki, begge i Grækenland, ”støvlen” i Italien, Calabrien, samt græske Zakynthos.

Relaterede artikler:

Dansk charterbureau tester rejser fra Hamborg

Mest for pengene i Grækenland

Til Mallorca direkte fra Midtjylland