Stigull Stairway, en 40 meter lang rebstige med 120 trin og en hældningsgrad på 45 grader, er Norges nye adrenalinattraktion. Foto for Fjord Norway: Kjersti Kvamme.

Ny unik norsk turistattraktion i 790 meters højde

Er der adrenalinoverskud, kan ny norsk turistattraktion sikkert friste. Stigull Stairway er en 40 meter lang specialbygget rebstige 790 meter over Innvikfjorden og nu en del af Via Ferrata Loen.

Stigull Stairway, der netop er åbnet højt over landsbyen Loen, betegnes som den største nye turistattraktion i Fjord Norway-regionen sådan cirka mellem Bergen og Trondheim.

”Det ser ud som om menneskene på rebstigen svæver i tynd luft,” siger Per Helge Bø, initiativtager til adrenalintilbuddet Loen Active.

Stigull-rebstigen er en del af den kombinerede turistattraktion Via Ferrata Loen, hvor forskellige udfordringer – herunder en hængebro samt klatrepunkter med forskellige sværhedsgrader – skal passeres på den sceniske strækning for at komme op til toppen af Hoven-fjeldet. Hér er der en restaurant, en kabelbane eller en zipline til nedturen.

“Stigull, der er den første af sin slags i Norge, er skabt for at gøre Via Ferrata til en mere komplet turistattraktion. Rebstigen har i alt 120 trin og en hældningsgrad på 45 grader,” siger Per Helge Bø i en pressemeddelelse fra Fjord Norway. Stigull-rebstigen, der er en del af Rute 2 på Via Ferrata, er konstrueret af det østrigske firma HZI. Rebstigen er placeret tæt på kabelbanen Loen Skylift.

Ikke for folk med højdeskræk
“Stigull indgår i en udfordrende oplevelse beregnet til at tiltrække klatreentusiaster. Rebstigen har faktisk en relativ lav sværhedsgrad, men giver følelsen af, at man nærmest klatrer i den tynde luft,” lyder meldingen.

Med Via Ferrata-ruten arbejder initiativtagerne med at tilbyde unikke adventure-prægede oplevelser i enestående omgivelser. Og man behøver ikke være superman for at begive sig ud på Via Ferrata-ruten, strækningen kan klares af alle i rimelig fysisk form. Og turen, der har forskellige sværhedsgrader, kan gennemføres enten af enkeltpersoner eller som led i en guidet tur, oplyses det.

Denne del af det vestlige Norge omkring Fjord Norway er kendt for sit dramatiske landskab.

Således optog filmselskabet bag den seneste Mission Impossible-film for et par siden flere scener i denne del af Norge, der i filmen var stand in for Østrig. Tom Cruise var også på plads i det norske til optagelserne af filmen: ”Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One.”

 

Relaterede artikler:

Norsk turisme glad for ny Tom Cruise-film

Amerikansk TV-serie giver norsk turistboom

Norges turistråd sætter fokus på kvinder i overgangsalderen