Juvet Landskapshotel har fået stor opmærksomhed efter det var med i TV-serien Succession. Foto: Thetravelbook via Visit Norway.

Amerikansk TV-serie giver norsk turistboom

HBO-serien Succession foregår primært i USA, men også i Europa. Før den nye sæson havde norsk hotel dagligt 500 besøg på sin hjemmeside. Da det kom med i serien steg det til 18.500.

”Succession” på HBO handler om Roy-familien (inspireret af virkelighedens Murdoch-familie), der i serien er ejerne af det globale medieimperium Waystar RoyCo.

Serien fik premiere i 2018, der er cirka 10 afsnit i hver sæson – og fjerde sæson havde premiere sidst i marts i år.

Gennem sæsonerne foregår det meste af handlingen i New York og andre dele af USA, men der er også optagelser fra en række europæiske lande; blandt andet Eastnor Castle i engelske Herefordshire, skotske Dundee, Glasgow og Ayr, Korčula i Kroatien, Val d’Orcia i italienske Toscana samt andre steder i Italien, herunder Como-søen, Milano og Firenze.

I fjerde sæson af Succession er kommer serien også fordi en række lokaliteter, herunder hoteller, i det vestlige Norge – og det har seere verden over positivt reageret på, skriver det officielle norske turistråd, Visit Norway, i en pressemeddelelse.

”Fully booked” for resten af sommeren
For eksempel melder Juvet Landskapshotel ved Valldal tæt på Geirangerfjorden, at hotellets hjemmeside næsten brød sammen efter episoden, hvor hotellet blev vist.

Hjemmesiden har normalt dagligt omkring 400-500 besøg, men efter hotellet var blevet vist i serien, steg det daglige besøgstal på hjemmesiden til omkring 18.500 og hotellet er nu fully booked for resten af sommeren, oplyses det.

Fra det norske er der også Succession-optagelser fra samme område i Eggen Restaurant ligesom der køres på natursmukke ruter som Atlanterhavsvejen og Trollstigen.

I episoden fa det norske skal medlemmer af Roy-familien have et forretningsmøde med rollen ”Swede” Mattson (spillet af svenske Alexander Skarsgård) og tjekker i den forbindelse ind på Juvet Landskapshotel, der ligger midt i et natursmukt skovområde i det nordvestlige Norge, sådan cirka mellem Trondheim og Bergen.

 

Relaterede artikler:

Norsk turistskat vil give færre udenlandske turister

Norge vil tiltrække turister med sin lave kronekurs

Trolde hjælper norsk turisme