Fra Jordans workshop mandag på Royal-hotel i København, fra venstre landechef Julie Damgaard fra Aviareps, der blandt andet repræsenterer flyselskabet Royal Jordanian, Ahmad Kraishan, marketingchef for Jordanian Tourism Board, Omar Hazineh, direktør for Jordan Inbound Tour Operators Association, og Pratthana Svan fra Aviareps. Foto: Henrik Baumgarten.

Nye flyruter gav turistboom

Efter Norwegian og Royal Jordanian sidste år åbnede ruter fra København til Jordan, er antallet af skandinaviske ankomster til landet steget markant. I går var der jordansk roadshow i København.

”Fremgangen fra Danmark har indtil nu i år været 38 procent sammenlignet med sidste år. Fra januar til august var der 6.538 danske ankomster til Jordan – vi forventer omkring 10.000 danske ankomster i år og op mod 30.000 fra hele Skandinavien.”

Det sagde Ahmad Kraishan, marketingchef for Jordanian Tourism Board, til STANDBY.dk ved de jordanske turistmyndigheders skandinaviske roadshow mandag på Royal-hotel i København, arrangeret af Aviareps.

De 40 tilmeldte danske rejsebureauagenter kunne på roadshowet møde repræsentanter fra jordansk turisme samt flyselskaberne Norwegian, Royal Jordanian og Turkish Airlines.

Norwegian åbnede sidste forår to ruter fra København til Jordan med to ugentlige flyvninger til landets hovedstad, Amman, samt en ugentlig afgang til Jordans eneste havneby, feriebyen Aqaba ved Det røde Hav. Begge disse ruter er dog fjernet fra det kommende vinterprogram, men Jordans turistmyndigheder håber Norwegian genoptager ruterne fra næste års sommerkøreplan.

Men der er stadig direkte forbindelse fra København til Amman, fløjet tre gange om ugen af Oneworld-medlemmet Royal Jordanian.

En stabil destination
Kongedømmet Jordan sælger sig blandt andet på at være et stabilt rejsemål – selv om naboerne er Irak, Israel, Saudi-Arabien og Syrien.

Er der synes at råde fred og fordragelighed i Jordan, kunne danske TV-seere forleden se i DR-programmet ”Anne og Anders i Mellemøsten,” hvor Anne Hjernøe og Anders Agger i programserien besøgte Jordan, Israel, Libanon og Oman.

Udover badeferie med rige muligheder for blandt andet dykning fremhæver Jordan også turistattraktioner som oldtidsbyen Petra, Det Døde Hav og Wadi Rum-ørkenen.

Jordan gør meget ud af at fortælle, at Jordan er et sikkert land. ”Men når vi fortæller det igen og igen, kan det også være med til at skabe en usikkerhed hos folk. Derfor har vi ændret strategi og er i stedet begyndt at fremhæve alle de store arrangementer, som bliver gennemført med succes i Jordan fremfor at fokusere på blot seværdigheder,” lød det sidste år fra Jordans turistråd ved åbningen af Royal Jordanian-ruten mellem Amman og København.

Relaterede artikler:

Royal Jordanian vil udvide i Skandinavien

GSA-firma gør salgschef til landechef i Danmark

Københavns Lufthavn klar til ny langrute