Nye konkursregler på vej i Storbritannien

Flyselskaberne ser frem til grundig undersøgelse af lovgivningen med baggrund i flyselskabet Monarchs kollaps.

Den britiske regering ventes at annoncere en gennemgribende undersøgelse af konkursreglerne for bl.a. flyselskaber efter sammenbruddet af Monarch Airlines i oktober.

Storbritanniens femtestørste flyselskab gik konkurs og efterlod regeringen med opgaven at etablere et flyprogram med det ene formål at hente over 100.000 Monarch-kunder hjem. Omkostningerne er indtil videre opgjort til £60 millioner – godt en halv milliard kroner.

Regeringen håber at få nogle af pengene retur fra kreditkort og rejsearrangører, men det bliver skatteyderne, der kommer til at betale hovedparten af udgifterne, og det har nu fået flere til at stille krav om konkursbeskyttelse, som man kender det i EU og USA.

Konkursbeskyttelse kunne have tilladt Monarch at fortsætte forretningen indtil der blev fundet en køber af hele eller dele af selskabet, ligesom det var tilfældet for tyske airberlin og italienske Alitalia tidligere på året.

Det ventes, at finansminister Philip Hammond i forbindelse med forelæggelse af finansloven for 2018 vil foreslå en uafhængig undersøgelse af Storbritanniens konkurslovgivning for flyselskaber.

Monarch Airlines lukker

Norwegian overvejer at købe Monarch Airlines

Monarch reddet i sidste øjeblik