Nye konkursregler på vej i Storbritannien

Flyselskaberne ser frem til grundig undersøgelse af lovgivningen med baggrund i flyselskabet Monarchs kollaps.

Den britiske regering ventes at annoncere en gennemgribende undersøgelse af konkursreglerne for bl.a. flyselskaber efter sammenbruddet af Monarch Airlines i oktober.

Storbritanniens femtestørste flyselskab gik konkurs og efterlod regeringen med opgaven at etablere et flyprogram med det ene formål at hente over 100.000 Monarch-kunder hjem. Omkostningerne er indtil videre opgjort til £60 millioner – godt en halv milliard kroner.

Regeringen håber at få nogle af pengene retur fra kreditkort og rejsearrangører, men det bliver skatteyderne, der kommer til at betale hovedparten af udgifterne, og det har nu fået flere til at stille krav om konkursbeskyttelse, som man kender det i EU og USA.

Konkursbeskyttelse kunne have tilladt Monarch at fortsætte forretningen indtil der blev fundet en køber af hele eller dele af selskabet, ligesom det var tilfældet for tyske airberlin og italienske Alitalia tidligere på året.

Det ventes, at finansminister Philip Hammond i forbindelse med forelæggelse af finansloven for 2018 vil foreslå en uafhængig undersøgelse af Storbritanniens konkurslovgivning for flyselskaber.

Monarch Airlines lukker

Norwegian overvejer at købe Monarch Airlines

Monarch reddet i sidste øjeblik

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.