Udsigt over Aarhus. Foto: VisitAarhus.

Kulturåret sætter turismerekord

Besøgstallene for 2017, da Aarhus var europæisk kulturhovedstad, er netop opgjort, og har som ventet sat rekord.

2017 blev endnu et rekordår for Aarhus, der havde en samlet vækst på 12 procent i antallet af hotelovernattende gæster. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Stigningen er i høj grad båret af vækst i udenlandske gæster, der går frem med 16 procent i forhold til 2016. Også danskerne var flittige til at overnatte på aarhusianske hoteller og havde en vækst på 10 procent.

Ifølge Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus, er det især kulturhovedstadsåret, der har drevet den positive udvikling. Men ikke alene.

Topper i Danmark
”Kulturhovedstadsåret var en kæmpe succes og er omdrejningspunkt for de resultater, vi høster. Men tallene vidner også om en mangeårig solid indsats for markedsføring af Aarhus. Kombinationen har gjort det muligt at fastholde de senere års vækst på det danske marked og øge antallet af internationale gæster markant”, siger han.

2017-tallene for Aarhus udmærker sig også i sammenligning med resten af landet. Mens antallet af gæstenætter i Aarhus steg med 12 procent, steg landet samlet set med to procent. For København hedder tallet 3,4 procent.

Især væksten på det internationale marked bringer smilet frem i Aarhus. Stigningen på 16 procent vidner om, at en langsigtet indsats nu betaler sig hjem. I 2017 overnattede 85 procent flere tyskere på hotel i Aarhus, ligesom 29 procent flere briter gik til ro i den danske ’second city’.

Strategisk mål
”Det er vigtigt at understrege, at tallene er udtryk for mere end et kanon kulturår. Vi har sat strategisk ind for at vise verden, at Aarhus leverer gæsteoplevelser af højeste kaliber, og snart lancerer vi en 2025-plan, der blandt andet har som mål at øge væksten af udenlandske gæster med 40 procent. Det kan vi, og det skal vi”, siger Peer H. Kristensen.

I 2017 lød den samlede vækst i antallet af internationale gæster i Danmark på tre procent.

Relaterede artikler:

Aarhus får flere nye hoteller

Endelig kører Aarhus Letbane med passagerer

Turisme giver tusindvis af nye jobs i Aarhus

x

Læs Også

Nye forhandlinger om Canal Tours

På møde onsdag mellem Dansk Arbejdsgiverforening, LO og Strömma, der har kanalbåde og sightseeingbusser i København, blev parterne ikke enige. Forhandlingerne fortsætter torsdag.

Klar til konflikt mod stor turistattraktion

Fagforbundet HK sendte tirsdag 2. konfliktvarsel mod Strömma, der årligt i København sejler og kører omkring en million turister via Canal Tours og sightseeingbusser. Flere fagforbund klar til sympatikonflikter.

Stigende milliardomsætning på danske restauranter

Det går generelt godt for den danske restaurantbranche. Danske og de udenlandske gæster bruger flere penge end nogensinde på alt fra gourmetrestauranter til burgerbarer og cafeer, viser ny undersøgelse.

Dansk turismesejr over Frankrig og Italien

Målt i forhold til indbyggertallet i landene og sammenlignet med antallet af overnatninger fra udenlandske turister, så er Danmark større end blandt andet Frankrig og Italien, viser beregninger fra Dansk Erhverv.

Unge kinesiske turister har fokus på Danmark

Danmark topper ikke Top-10 lister over lande navnlig kinesere fra millennium-generationen absolut vil besøge, men Danmark rykker op på listerne, viser ny undersøgelse fra Hotels.com

Få turismeuddannede finder job i turismebranchen

En videregående turismeuddannelse er ikke nødvendigvis den bedste vej ind i turismen. Blot hver femte af de turismeuddannede finder job i turismen. ”Et trist paradoks,” siger Dansk Erhverv.