Udsigt over Aarhus. Foto: VisitAarhus.

Kulturåret sætter turismerekord

Besøgstallene for 2017, da Aarhus var europæisk kulturhovedstad, er netop opgjort, og har som ventet sat rekord.

2017 blev endnu et rekordår for Aarhus, der havde en samlet vækst på 12 procent i antallet af hotelovernattende gæster. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Stigningen er i høj grad båret af vækst i udenlandske gæster, der går frem med 16 procent i forhold til 2016. Også danskerne var flittige til at overnatte på aarhusianske hoteller og havde en vækst på 10 procent.

Ifølge Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus, er det især kulturhovedstadsåret, der har drevet den positive udvikling. Men ikke alene.

Topper i Danmark
”Kulturhovedstadsåret var en kæmpe succes og er omdrejningspunkt for de resultater, vi høster. Men tallene vidner også om en mangeårig solid indsats for markedsføring af Aarhus. Kombinationen har gjort det muligt at fastholde de senere års vækst på det danske marked og øge antallet af internationale gæster markant”, siger han.

2017-tallene for Aarhus udmærker sig også i sammenligning med resten af landet. Mens antallet af gæstenætter i Aarhus steg med 12 procent, steg landet samlet set med to procent. For København hedder tallet 3,4 procent.

Især væksten på det internationale marked bringer smilet frem i Aarhus. Stigningen på 16 procent vidner om, at en langsigtet indsats nu betaler sig hjem. I 2017 overnattede 85 procent flere tyskere på hotel i Aarhus, ligesom 29 procent flere briter gik til ro i den danske ’second city’.

Strategisk mål
”Det er vigtigt at understrege, at tallene er udtryk for mere end et kanon kulturår. Vi har sat strategisk ind for at vise verden, at Aarhus leverer gæsteoplevelser af højeste kaliber, og snart lancerer vi en 2025-plan, der blandt andet har som mål at øge væksten af udenlandske gæster med 40 procent. Det kan vi, og det skal vi”, siger Peer H. Kristensen.

I 2017 lød den samlede vækst i antallet af internationale gæster i Danmark på tre procent.

Relaterede artikler:

Aarhus får flere nye hoteller

Endelig kører Aarhus Letbane med passagerer

Turisme giver tusindvis af nye jobs i Aarhus